GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in sanayi ve ticaret kentinin yanında tarım şehri olduğunu bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şahin, Şehitkamil ilçesine bağlı mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını dinleyen Şahin, belediye ve hükümetin tarım hizmetlerinden bahsetti. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahin, sanayi ve ticaret kenti Gaziantep'in bir o kadar da tarım şehri olduğunu belirtti. Tarın potansiyelinin kent için avantaj olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Bu toprakları verimli kullanmak bizim borcumuz. Bunun için bizim de çiftçimizi rahatlatmak görevimiz. Ülkemiz, üreticilere verilen hibe ve kredi gibi desteklerle tarımda Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü sıradadır. İhracat ve sanayiye dayalı tarımda çok ciddi mesafe alındı."

Kırsalla şehri birleştirmenin yolunun köydeki yaşamın kalitesinin arttırmaktan geçtiğini dile getiren Şahin, bu kapsamanda il genelinde altyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini bildirdi.

Tarıma destek amacıyla belediye bünyesinde Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı kurduklarını aktaran, toplantı sonrası çiftçi temsilcilerine plaket verdi.