GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, nöbetlerin tutulduğu Demokrasi Meydanı'nın adının "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olarak değiştirilmesine ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aranan Bahaeddin Nakıboğlu'nun isminin yer aldığı bulvara Şehit Ömer Halisdemir isminin verilmesine karar verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplanan meclis, Şahinbey ilçesi Beyazlar Mahallesi'nde yeni açılan bulvara "15 Temmuz Şehitleri Bulvarı" isminin verilmesini, Bey Mahallesi Çınarlı Parkı yanındaki meydanın adının "Milli İrade Meydanı" yapılmasını, Araban ilçesindeki Recep Tayyip Erdoğan Parkı önündeki meydana da "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" isminin verilmesini kararlaştırdı.

Gündem dışı verilen önergeler kapsamında Demokrasi Meydanı'nın isminin "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olarak değiştirilmesi ve şehitlerin isminin uygun sokak ve caddelere verilmesi kararı alındı.

Ayrıca FETÖ soruşturması kapsamında aranan Bahaeddin Nakıboğlu'nun ismin bulunduğu bulvar, "Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı" olarak değiştirildi.

Belediye Başkanı Şahin, 15 Temmuz'dan sonra ilk meclis toplantısı yaptıklarını hatırlatarak, Türkiye'deki 79 milyon vatandaşın, partisi, dünya görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun, söz konusu vatansa, bayraksa, ezansa, işbirliği ve güç birliği yaptığının altını çizdi.

15 Temmuz kalkışmasına en büyük dersi milletin verdiğini ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın 15 Temmuz sabahına çok daha aydınlık başladığını, demokrasimizin çok daha dirençli bir hale dönüştüğünü, çocuklarımızın bundan sonra bir daha darbe tarihini yaşamayacağı bir geleceği hep birlikte inşa ettiğimizi görüyorum. Milletimizin, 'bu darbe bizim kaderimiz değildir' deyip el koyduğunu görüyorum. Biz tabi 17-25 Aralık itibariyle ilk meclisi yaptığımızda önemli kararlar aldık. Ama kimse o dönem yaşandığında 15 Temmuz'un yaşanabileceği ihtimalini vermiyordu. Bu insanların bu kadar hainleşeceğini, bu kadar vatan haini olacaklarını, asker kılığına girip bir terörist başı doğrultusunda hareket edeceğini düşünemedik." dedi.

Şahin, 15 Temmuz'un ülke ve kent için önemli bir tarih olduğunu vurgulayarak, "Yaşam alanlarımızda, kahramanlarımızın isimlerini yaşatmak görevimiz. FETÖ'cü bir komutanın talimatına uymayıp, gerekli dersi vererek şehit olan Ömer Halisdemir, bizim için semboldür. Kahraman şehidimizin ismini yaşatmak bizim asli görevimiz. Kentteki yaşayanların da beklentisi bu yönde." diye konuştu.