Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin, Endenozya’daki hac ve umre yolcularının güzergahına Gaziantep’in eklenmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.
Gaziantep’e gelen Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Wardana, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i de ziyaret ederek Gaziantep ile ilgili bilgiler aldı. Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin, Endonezya ile karşılıklı bir çalışma model oluşturacaklarını belirterek, Gaziantep’in turizm altyapısı, ekonomisi, gastronomisinden daha fazla istifade edilebilmesi sağlayacaklarını kaydetti. Endonezya’dan bir şehir ile kardeş şehir protokolü imzalayacaklarını belirten Şahin, hedefin kentin kalkınma yolculuğunda Gaziantep’e daha çok katkı sağlamak olduğunu vurguladı. Başkan Şahin, “Burada arkeoloji ve gastronomi en önemli gücümüz ama sanayi ve ticaret hacmimiz de unutmuyoruz. Bir büyükelçi gelip iki gün boyunca Gaziantep’i geziyor ve ‘biz bu şehir ile çalışmak istiyoruz’ diyorsa bu kentin potansiyelinin ne kadar geliştiğini gösteriyordur. Ben ve arkadaşlarım da bu talepleri hızlı bir şekilde yerine getirmek ve bu kente daha çok turist gelmesini sağlamaktır” diye konuştu.
Gaziantep’in halı, gıda, makarna, bulgur, ayakkabı ve makine yan sanayi alanında çok iyi olduğunu hatırlatan Şahin, Endonezya’nın bu alanları değerlendirebileceğini de belirtti.
Şahin, Endonezya’dan hac ve umre vazifesi için kutsal topraklara giden yaklaşık 600 bin kişinin Türkiye üzerinden yolculuk yaptığını vurgulayan Şahin, bu haç ve umre yolcularının Gaziantep’e getirilmesi için çalışma yaptıklarını kaydetti. Büyükelçi Wardana’nın girişimleri ile haç ve umre yolculuğu güzergahına Gaziantep’in alınacağını müjdeleyen Şahin, bu insanlara Gaziantep’in turizm ve gastronomi alanındaki çalışmalarını tanıtacaklarını ifade etti. Şahin, gerekli altyapı çalışmasına kısa sürede başlayacaklarını da sözlerine ekledi.
Gaziantep’teki 2 günlük ziyareti esnasında birçok Türk işadamı ile görüştüğünü anlatan Büyükelçi Wardana ise, ekonomi alanında daha güçlü ilişkiler kurmak istediklerini söyledi. Her iki ülkenin 2015 yılında bir toplantıda verdikleri ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkması hedefinin devam ettiğini aktaran Wardana, Türkiye ekonomisinin bu doğrultuda iyi yolda olduğunu kaydetti. Her iki ülkenin G20 üyesi olduğunu, bunun yanı sıra kültürel ve sosyal alanda da ikili çalışmaların yapılabileceğine de değinen Wardana, Endonezyalı hac ve umre ziyaretçisinin çok yüksek sayılarda olduğunu ve bu sayının 600 bin kişinin ise Türkiye üzerinden Gaziantep’e getirebileceklerini söyledi.
Daha sonra Başkan Şahin, Büyükelçi Wardana’ya Gaziantep’e özgün kutnu kumaşı, kravat ve çeşitli hediyeler verdi.