Şahinbey Belediyesin'nden yapılan açıklamaya göre, Şahinbey ilçesine de isim sahipliği yapan Şahinbey, şehit edilişinin 95'nci yıl dönümünde Kilis yolu üzerindeki anıt mezarda tören düzenlendi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, törende, asıl adı Mehmet Sait olan Şahinbey'in Kurtuluş Savaşı'nda 200 kişilik çete ile binlerce kişilik düşman ordusuna karşı koyduğunu belirtti.

Şahinbey'in vatan toprağını savunmak adına gözünü kırpmadan düşmanın üzerine yürüyen kahramanlardan biri olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu, şunarı kaydetti:

"Mermisi bitene kadar savaşan Şahinbey, 'Düşman benim cesedimi çiğnemeden Antep'e giremeyecektir' diyerek, göğsünü düşmana siper etmiş ve şehit edilmiştir. Şehadetinin 95'inci yıl dönümünde kendisini saygı ve minnetle anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum." 

Konuşmanın ardından, Şahinbey Belediyesinin 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü nedeniyle düzenlediği "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma" yarışmasına katılanlar arasında birinci seçilen 5 yaşındaki Belinay Demir, Anıt Mezar önünde İstiklal Marşı'nı okudu.

İstiklal Marşı'nı okurken duygulanan Demir, marşın son kıtasında göz yaşlarına hakim olamadı. Bu durumdan tören alanında bulunanlar da etkilendi. Gözyaşları içinde yerine geçen küçük kızı protokol üyeleri ve diğer katılımcılar ayakta alkışladı.

Törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5.Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Durdu Yetkinşekerci, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, şehit ve gazi dernekleri temsilcileri ile davetliler katıldı.