Gaziantep’te Ramazan davulcuları, sözde Ermeni soykırım iddialarına onay veren Almanya Federal Meclisine tepki amacıyla ’Ölürüm Türkiyem’ şarkısı ile vatandaşları sahura kaldıracak.
Gaziantep’te ramazan ayına sayılı günler kala ramazan davulcuları, antrenmanları başladı. 800 üyesi olana 81 İl Davulcu Aşireti Derneği üyesi ramazan davulcuları, antrenmanlarda Alman Federal Meclisi’nin onayladığı sözde Ermeni soykırımı yasasına tepki olarak, maniler yerine ölürüm Türkiye’m şarkısını ezberliyor. Davulcular, Ramazan ayı boyunca ’Ölürüm Türkiyem’ şarkısının sözleri ve melodisi ile vatandaşları sahura kaldıracak. Yaklaşık 2 bin davulcunun görev yapacağı Gaziantep sokaklarının ’ölürüm türkiyem’ şarkısı ve sözleri ile yankılanacağını belirten 81 İl Davulcu Aşiretleri Derneği Başkanı Mahmut Karalar, Almanya’ya tepki göstermek ve Ramazan ayı boyunca tepkiyi güncel tutmak amacıyla böyle bir karar aldıklarını söyledi. Almanya kendi tarihine bakmasını isteyen Karalar, “Bu sene Almanyayı protesto için tüm Türkiye genelinde Ramazan davulu ölürüm Türkiye ile başlayacak. Almanya Yahudilere yaptığı soykırımı düşünsün onlar kendi hayaliyle yaşıyorlar. Ama Türklerde soykırım olmaz, Türklerde merhamet olur. Merhameti olmayan bir ülke varsa o da Almanya’dır. Bugün burada antrenman yapıyoruz, zaten Türkiye geneline davulcular buradan dağıtılıyor" dedi.
Müslümanın Müslümandan başka dostu olmadığını savunan Karalar, ülkenin davulculara da sahip çıkmasını istedi. karalar, "Artık birçok yerde davul çalınmıyor. Bu mesleğe sahip çıkılmıyor. Davul geleneğimizdir, Geleneğimizi yaşatmamız lazım. Bizim derneğimiz yeni kurulmasına rağmen 700-800’e yakın üyemiz var. Ramazanda Sadece Gaziantep’te 2 bine yakın davul çalınacak" diye konuştu.