GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesince altyapı çalışmalarında koordinasyonu sağlamak amacıyla Altyapı Kuruluşları Koordinasyon Merkezi (AYKOME) kuruldu.

Anlaşma gereği aralarında GASKİ, TEDAŞ, GAZDAŞ, TELEKOM, TÜRKSAT, Süper Online gibi kurumların bulunduğu 17 kuruluş artık altyapı çalışmalarını koordineli yapacak. 

Koordinasyonun sağlanması için GASKİ dahil ruhsatsız imalat yapılmaması öngörülüyor. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesinin oluşturduğu geçici mail grubuyla tüm altyapı kuruluşlarının günlük programlarına erişiliyor ve takip ediliyor. 

Belediye bünyesinde altyapı kuruluşları tarafından hazırlanan senelik ortak program sayesinde yeni açılan ve düzenleme yapılan yollarda kazı işleri tek seferde yapılacak. Böylelikle, arıza çalışmaları dışında kaplama yapılan yollarda tekrar kazı çalışması yapılmaması sağlanacak. 

Uygulama ile altyapı kuruluşlarıyla yapılan protokolle asfalt dökümü ve üstyapı onarımı gibi belirsizlik ortadan kalkacak.

AYKOME ile altyapı kuruluşlarının sahada günlük çalışmalarının kontrolü ve imalatların tekniğine uygun yapılması da sağlanacak.