GAZİANTEP (AA) - Nizip’te ''Kutlu Doğum Haftası'' etkinlikleri kapsamında organize edilen güzel ahlak ve siyer yarışmasına 4 bin 731 öğrenci katıldı.

Sınav koordinatörü Yaşar Yılmaz, yaptığı açıklamada, sınav şeklinde gerekleşen yarışmanın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nizip İmam Liselileri Derneği,  İHH Nizip Şube Başkanlığı, Nizip Din Görevlileri Derneği ve Nizip Memur-Sen Derneği'nin içinde yer aldığı platformun organizasyonuyla yapıldığını söyledi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle geleneksel hale getirilen sınavın bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz,şunları kaydetti:

''Sınavlar her yıl farklı bir kitap ve farklı bir temayı esas alarak yapılıyordu. Ancak bu yılki sınavı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlemiş olduğu temel dini bilgiler kitabından yaptık. Farklı okullarda gerçekleşen sınava Ortaokul ve Lise öğrencilerinden olmak üzere toplam 4 bin 731 öğrenci girmiştir. Bizler öğrencilerimizin milli değerlerine bağlı erdemli ahlaklı birer insan olmaları için elimizden gelen yapıyoruz.''