Gaziantep Üniversitesi’nde 10 adayın yarıştığı rektörlük aday belirleme seçimi başladı.
2 dönemdir Gaziantep Üniversitesi’nde rektörlük görevini yürüten mevcut Rektör Yavuz Coşkun’un görev süresinin bitmesiyle, yeni rektörün belirleneceği rektörlük aday belirleme seçimi başladı. 10 adayın yarıştığı seçimde, yeterli çoğunluk sağlanarak seçime başlandı.
Rektörlük seçimi nasıl yapılır
Rektörlük seçimi için gizli oy kullanılır, 6 rektör adayı seçilir, bu isimler YÖK’e gönderilir, YÖK bu adayları 3 indirerek Cumhurbaşkanına sunar, Cumhurbaşkanı bunlardan en uygun olanını rektör olarak seçer.
Rektör Coşkun’dan veda konuşması
Birlikte 8 sene geçirdiklerini belirten Coşkun, “Kimi zaman iyi, kimi zaman hüzünlü günler geçirdik. Bazen sıkıntılı bazen de sevinçli günlerde birlikte olduk. Ama dolu dolu bir 8 seneyi sizlerle birlikte geride bıraktık. Bu süreç içerisinde ben tüm öğretim üyesi arkadaşlarıma emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bugün yapılacak olan aday belirleme seçimlerinin üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Rektör adayları
GAÜN’de rektörlük seçimlerinde aday olan isimler şöyle:
Prof. Dr. Tevfik Gülsoy, Prof. Dr. Cahit Bağcı, Prof. Dr. Mehmet Koruk, Prof. Dr. İbrahim Güzelbey, Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, Prof. Dr. Metin Bayram, Prof. Dr. Recep Yumrutaş, , Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Orhan Göztaşı, Prof. Dr. Mustafa Namıduru.
Rektör adaylarını belirleme seçiminde oy sayımına saat 15.00’te geçilecek, 17.00 ile 18.00 saatleri arasında sonuçlar açıklanacak.