GAZİANTEP/ADIYAMAN (AA) – Gaziantep’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine vatandaşlar, Demokrasi Meydanı’nda toplandı.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı basın yayın organlarında halka “sokağa inin” çağrısı üzerine vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla araçları veya yaya olarak Demokrasi Meydanı’na geldi.

AK Parti İl Başkanlığında bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, milletvekilleriyle ve binlerce partiliyle Demokrasi Meydanı’na geçti. Şimşek’in burada Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile açıklama yapması bekleniyor.

Araçlarıyla yola çıkan binlerce kişi, caddelerden, arterlerden Demokrasi Meydanı’na korna çalarak geliyor.

Öte yandan polisin de meydanda ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. ​

Adıyaman’da da vatandaşlar askeri darbe girişimine tepki amacıyla yürüdü.

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, Gölbaşı Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinden ellerinde Türk bayraklarıyla Valilik önüne kadar yürüyüş yaptı.

Binlerce kişinin toplandığı alanda konuşma yapan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi, vatandaşları sağduyuya çağırdı. Vatanı namus gibi koruyacaklarını belirten Kutlu, bu ülkede Alevisiyle, Kürdüyle herkesin kardeşçe yaşadığını söyledi.

Vatandaşlar, Kutlu’nun konuşmasının ardından valilik önünde darbe girişimi aleyhine slogan atarak bekleyişini sürdürüyor.