Peyzaj düzenlemesi de yapılan cadde özellikle İpekyolu'nu ve organize sanayiyi bölgesini kullananlar için adeta vazgeçilmez oluyor.

 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in İbrahimli ve Osmangazi mahalleleri ile Necmettin Erbakan Caddesi, Mustafa Taşar Bulvarı üzerindeki imarlı bölgelerin sorunlarını çözerek yolu trafiğe açmasından sonra 51 Nolu Cadde, yoğun ilgi gördü. 

Gaziantep Üniversitesi'nden Batıkent Mahallesi'ne bağlantı sağlayan yol, trafik akışını hızlandırdığı gibi aynı zamanda ulaşımı da rahatlattı. Ulaşımı kolaylaştırıp bağlantı sağlayan 4 kilometrelik bu yolda, 3 şerit de parklama alanı bulunuyor.

Aydınlatması, kaldırım ve bordür çalışması ile çevre düzenlemesi yapılan yol, İbrahimli, Güvenevler, Atatürk, Osmangazi gibi bölgelerin trafik sıkıntısını asgariye indiriyor. 

Taksi şoförlüğü yapan bir vatandaş, daha önce İbrahimli yolunu kullandığını, ancak 51 Nolu Cadde yapılınca sürekli burayı kullandığını ifade ederek "Bana göre Gaziantep’in en güzel ve kullanışlı yolu. Kilometre olarak biraz uzak oluyor ama hiç trafiğe sıkışmadan gideceğimiz noktaya çabucak ulaşıyoruz" dedi.