GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Anne Yaşam ve Eğitim Merkezi (AYŞEM) Projesi'nin açılışını yaptı.

Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şahinbey Halk Eğitim Müdürlüğü, Şahinbey Belediyesi ve Şahinbey Toplum Sağlığı Merkezi'nin ortaklaşa yürüttüğü ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteği verilen projenin açılışı yapıldı. 

Kadınlara ve gençlere yönelik mesleki, sosyal ve kültürel kurslarla onların boş zamanlarını iyi değerlendirmesini amaçlayan proje, 9 ay sürecek.

Mefruşat, step-aerobik, spor salonu, ana sınıfı, bilgisayar, muhasebe, folklorik bebek yapımı, dikiş nakış, İngilizce ve çeşitli alanlarda kursların verileceği projeden, 500 anne ve 150 çocuğun faydalanması hedefleniyor.

Fatma Şahin, AYŞEM Eğitim Merkezi'nin açılış töreninde, Şahinbey Belediyesi'ne yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

"Birlikten kuvvet doğuyor ve gücümüzü birleştirmemiz gerekiyor" diyen Şahin, mutlu toplumun temelinin mutlu aileden ve mutlu bireyden geçtiğini kaydetti.

Şahin, vatandaşın yaşam kalitesi ve memnuniyetini artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek işi başarmak için inanmanın önemine dikkati çekti.

Kadınların evin temel taşı olduklarını ve onların mutluluğu için fırsatlar verilmesi gerektiğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"İşte bugün spor alanlarıyla, meslek kurslarıyla sizin kendinizi yetiştirmeniz, çocuklarınıza faydalı olmanız imkan meselesi tek başına olmuyor o yüzden sayın başkanım sosyal belediyecilikte Türkiye'ye örnek çalışmalar yapıyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bütün gücümüzle çocuğumuzun kreşinden tutun annelerimizin sanat merkezinden tutun gençlerimizin spor alanlarını çoğaltacak yani birbirimizi tamamlayacak, birbirimizin işini kuvvetlendirecek çalışmalar içerisindeyiz. Tek amacımız sizin hayır duanızı almak."

Konuşmaların ardından Başkan Şahin, Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor projenin açılış kurdelesini kesti.