GAZİANTEP (AA) - Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) ev sahipliğinde, Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği (SASDER) tarafından "Sağlık Yöneticisinin Gündemi" konulu panel düzenlendi.

ASİD Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Toplantı Salonu'ndaki panelin açılışında, bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ASİD Yönetim Kurulu adına tüm konuşmacı ve katılımcılara teşekkür eden Yıldırım, "Bu tür organizasyonlarda paylaşılacak bilgiler sağlık kuruluşlarının geleceği için hayati önem taşıyor. Şu anda nerede olduğumuz ve gelecekte nasıl bir yol izlememiz gerektiği konularında paylaşımda bulunarak doğru hedefler belirleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

SASDER Başkanı Dr. Melih Bulut da organizasyonu 3 yıldır planlandıklarını anımsattı.

İki oturum şeklinde gerçekleşen panelin "Gündemden Başlıklar"dan oluşan birinci oturumu Dr. Baki İtez başkanlığında yapıldı.

Dr. Melih Bulut, "Hastanelerde Kriz Yönetimi", Dr. Murat Kaya "Sağlıkta İnovasyon", Dr. Murat Fırat "Sağlık Kurumlarında İş Sağlığı ve Güvenliği", Dr. Ömer Güzel "Sağlıkta İnsan Gücünün Verimli Kullanımı" konularında bilgiler verdi.

Dr. Sermet Gün Erdem'in başkanlığını yaptığı "Kurumsal Paydaşlar ve Uygulamalar" konulu ikinci oturumda ise Dr. Ömer Faruk Erbay "Sağlık Bakanlığı Özel Hastaneler ve Ayakta Tedavi Kurumları Yönetmelikleri", Dr. Cengiz Konuksal "SGK Özel Sağlık Kurumları Sözleşmeleri", Elvan Atalay "Özel Sağlık Sigorta Süreçleri" ile ilgili bilgiler paylaştı.

Soruların yanıtlandığı panelde, SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Özgül Balık ve sağlık yöneticileri katıldı.

Panelin sonunda ASİD Yönetim Kurulu tarafından panelistlere armağan verildi.