GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te ihbar üzerine bir binanın zemininde arama-kurtarma köpeklerinin de desteğiyle ceset arama çalışmalarında, herhangi bir delile ulaşılamaması üzerine çalışmalar durduruldu.

Alınan bilgiye göre, Gaziantep E Tipi Kapalı Cezaevindeki bir hükümlünün ifadelerinden yola çıkarak dün öğle saatlerinde Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Güneş Mahallesindeki bir evin zemin katında iş makineleri ve arama-kurtarma köpeklerinin de yardımıyla başlatılan kazı çalışmaları durduruldu.

Dünkü kazılar sırasında bulunan ve incelenmek üzere Adli Tıp Kurumuna gönderilen 3 kemik parçasının ilk belirlemelere göre bir hayvana ait olduğu tespit edildi.

Ayrıca ismi A.S. olduğu belirtilen hükümlünün yeniden sorguya alınacağı ve çalışmaların buna göre şekilleneceği öğrenildi.

- Olay

Gaziantep Kapalı Cezaevi'nde cinayet suçundan hükümlü A.S, koğuş arkadaşına öldürdüğü bir kişiyi inşaat halindeki evinin temeline gömdüğünü söylemiş, olayın Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmesi üzerine hükümlünün belirttiği Güneş Mahallesi'ndeki binanın zemin katında kazı çalışmaları başlamıştı.

Arama-kurtarma köpekleri ve iş makinesinin de kullanıldığı çalışmalar sırasında 3 parça kemiğe ulaşılmış, havanın kararmasıyla çalışmalara ara verilmişti. Çalışmalar, bu sabah yeniden başlamıştı.