GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin örnek projelerinden, kente yeni yaşam alanı sunacak "Kuzey Şehir" Projesi'nde çalışmalara devam ediliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 8,5 milyon metrekare alanda yaklaşık 250 bin nüfuslu yerleşim alanı yapılması planlanan Kuzey Şehir'de ilk etapta 3 bin konuttan oluşacak binaların inşasına başlandı.

Böylece, yeşil alanlar, camiler, sosyal tesisler, spor alanları, kültürel tesisler, alışveriş merkezlerinin de yer alacağı modern, sürdürülebilir, yeni bir yaşam alanı hayata geçirilecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yürütülen 50 bin konutluk Kuzey Şehir Projesi için Büyükşehir Belediyesi imar planına göre esas kurum görüşlerini alarak, hali hazır ve jeolojik etüt haritaları hazırlandı.

Aktif katılım prensibiyle uygulama kararı alınan projeyi, "Arama Konferansları" ile Gaziantep'in tüm yerel temsilci ve kanaat önderleriyle paylaşan Büyükşehir Belediyesi, şehrin geleceğine dönük süreçleri yerel aktörlerin söz hakkını ve görüşlerini yansıtacak bir ortak akılla şekillendiriyor.

Plan sürecini yerel aktörlerle şekillendirecek olan çalışma, paydaş analizi, derinlemesine mülakatlar, arama konferansları ve çalıştay olmak üzere 4 aşamada kurgulandı.

Bu sürecin sonunda "Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nde Sonuç Raporu" kitapçığı hazırlandı.

Hazırlanan harita ve aktif katılım süreci çalışmaları doğrultusunda Kuzey Şehir bütününde imar planı çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Kuzey Şehir, yakın gelecekte onaylanmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemine sunulacak.