GAZİANTEP (AA) - Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep mutfağının 4 yemeği daha tescilleniyor.

sarımsak aşı, alaca çorba, sarımsak kebabı ve zeytin böreğiGaziantep Külübü Başkanı Necati Binici, yaptığı yazılı açıklamada, yöresel lezzetlerden sarımsak aşı, alaca çorba, sarımsak kebabı ve zeytin böreği için Türk Patent Enstitüsüne başvuracaklarını bildirdi.

Patent sayesinde yöre yemeklerine standart geleceğini ifade eden Binici, patent almak için uzman aşçı ve ev hanımlarıyla birlikte yürüttükleri çalışmada son aşamaya geldiklerini belirtti.

Patenti aldıklarında yemeklerin aslına uygun olarak yapılacağına dikkati çeken Binici, "Sarımsak aşı, alaca çorba, sarımsak kebabı ve zeytin böreği gibi yöre yemekleri aynı malzemelerle, aslına uygun olarak yapılarak gelecek nesillere aynı tat ve lezzetle sunulmasını sağlayacak. Patent aldıktan sonra bu yemeklerin, standartlara uygun olarak yapılıp yapılmadığını üç kişilik uzman ekip kontrol edecek." ifadelerini kullandı.