Dünyanın ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde 6 yıldır eş aranan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki zürafa Şakir’in yalnızlığı, Kayseri’den gelen Selvi ile sona erdi. Zürafa çifti, “Al Yazmalım” müziği eşliğinde birbirlerine kavuştu.
Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye’de ilk, Avrupa’da ikinci, dünyada dördüncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde farklı bir telaş yaşandı. Hayvanat bahçesine getirildiğinde 3 yaşında olan zürafa Şakir için 6 yıldır Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinde yapılan eş bulma çalışmaları sonunda başarıya ulaştı. Ankara’dan Kayseri’ye gönderilen dişi zürafanın Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne getirilmesi için çalışma başlatıldı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan Şakir’in 6 yıllık hasreti, Selvi’nin getirilmesi ile sona erdi. Şakir ve Selvi, “Al yazmalım” müziği eşliğinde buluştu. Hayvanat bahçesi personel ve ziyaretçileri, Şakir ve Selvi’nin buluşma anına alkışlayarak tanıklık etti. Balon ve düğün süsleri ile donatılan hayvanat bahçesinde buluşma anına tanıklık edenlere tatlı ve şeker, meyve suyu gibi ikramlar yapıldı.
Zürafa Şakir’in yaklaşık iki hafta önce bulunan Selvi’ye kavuşması uzun sürdü. Önce Selvi’nin 18 saat sürecek yolculuğu için özel bir kafes yaptırıldı. Özel kafes, Selvi’nin kaldığı barınağa bırakılarak, 10 gün alışması beklendi. Kafese alışan Selvi, aynı kafesle 18 saat yolculukla Gaziantep’e getirildi. Selvi, yolculuğun tamamını ayakta geçirdi.
Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, "Hazırladığımız özel kafesle Selvi’yi Gaziantep’e getirdik. 18 saat süren yolculuğu ayakta geçirmesi gerekiyordu. Aksi takdirde yani uzun süre oturduğunda zürafaların beynine kan gitmez. Onun için ayakta yolculuk etti" dedi.
Şakir ve Selvi’nin 4-5 ay boyunca yan yana hazırlanan barınaklarda tutulacağını belirten Özsöyler, "4-5 ay birbirlerini görecekler. Ama birbirlerine yaklaştırılmayacaklar. Birbirlerini tanıdıktan sonra aynı barınağı paylaşmaya başlayacaklar" dedi.
10 yaşındaki Şakir ile 5 yaşındaki Selvi, birbirlerine alışmaları için yaklaşık 5 aylık flört dönemi geçirecek.