GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te eşi Tuba Taş'ın da aralarında bulunduğu 9 kişiyi öldürüp iki çocuğu da yaraladığı iddiasıyla 11 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Yusuf Taş ile diğer 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Halil Taş, oğlu Şerif Taş, Arif Toz ve Mehmet Eraslan ile öldürülen Tuğba Taş'ın annesi Kudret Taş, Osman Çakmak, oğlu Mehmet Can Çakmak ve müvekkilleri katıldı.

Eşi Tuba Taş'ın da aralarında bulunduğu 9 kişiyi öldürüp iki çocuğu da yaraladığı iddiasıyla 11 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenenYusuf Taş, Kırıkkale Cezaevi'nden duruşmaya görüntülü bağlandı.

Öldürülen Turan Taş'ın annesi Iraz Taş, tanık olarak dinlendi.

Olaydan bir gün önce Taş'ın kendilerini ziyarete geldiğini belirten Taş, "Yusuf Taş bize geldiğinde 'Ben belayı buldum, size de bulaştıracağım' dedi. Beni ve ailemi tehdit etti. Hem Yusuf Taş'tan hem de diğer sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

- Ölüme çağırdı

Tanıklardan Melisa Işıl, öldürülen kuzeni Türkan Taş ile aynı iş yerinde çalıştığını belirterek şöyle konuştu:

"Türkan işe gelmeyince evlerine gittim. Bahçe kapısı kapalıydı, duvardan atladım ama evin kapısı açıktı. İçeri girmeye çalıştım ama açamadım. Halamın eşi Mustafa eniştem daha önce kapıyı açmama gibi şakalar yapardı. Yine öyle sandım, iterek biraz açınca içeri girdim. O anda eniştemi, halamı, kuzenlerim Furkan, Türkan ve Rukiye'nin öldürülmüş olduğunu gördüm. Eniştemi biri arıyordu, meşgule atıp polisi aradım" diye konuştu.

Işıl ayrıca, olaydan bir gün önce akşam eniştesinin kuzeni Türkan'a iş yerindeyken mesaj attığını ve misafir geleceği için eve çağırdığını ancak misafirin kim olduğunu bilmediğini kaydetti.

Kudret Taş'ın avukatı Metin Kınacılar'ın sorusu üzerine Işıl, evin çıkışında birikethaneye kadar yerde ve evin önündeki motosiklette kan izi olduğunu söyledi.

Olaydan yaralı kurtulan iki kardeşten biri olan Mehmet Can Çakmak, Kırıkkale'den görüntülü bağlanan Yusuf Taş'ın eve gelen ve ateş eden kişi olduğunu söyledi.

Yusuf Taş'ın babası Halil Taş, kardeşi Şerif Taş, dayısı Arif Toz ve Mehmet Eraslan, tanık beyanlarını kabul etmeyerek suçsuz olduklarını söyledi.

İlk duruşmada kendisini savunmayacağını söyleyen ancak bu duruşmada savunma yapacağını belirten Taş, müvekkili olmadığı için dinlenmedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcisi avukat Nesrin Özkan, diğer sanıkların da tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti sanıkların imza verme şeklindeki adli kontrol kararını iptal ederek yurtdışına çıkış yasağına hükmetti. Duruşma ertelendi.

- Olay

Düztepe Mahallesi'nde 5 Ocak'ta Yusuf Taş'ın gerçekleştirdiği öne sürülen silahlı saldırı sonucu, aralarında kendisinden boşanmak isteyen eşi Tuğba Taş'ın da bulunduğu 4 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. Olaydan kısa süre sonra da Sam Mahallesi'ndeki evde şüphelinin amcası, yengesi ve çocuklarının bulunduğu 5 kişi daha silahla vurulmuş halde bulunmuştu.