Benim Anayasam projesi Gaziantep’te tanıtıldı. Proje kapsamında hazırlanan ve bir kısmı boş olan anayasa kitapçığı hakkında da dernek üyelerine bilgi verildi.
2015 Aralık ayında İstanbul’da kurulan ve kısa sürede 21 ülke, 65 il başkanlığı 150 üzeri ilçe başkanlığında faaliyet gösteren Diriliş Başkanları Derneği Gaziantep Şubesi’nde TV’de programcı ve yazar Fehmi Demirbağ’ın ’Benim Anayasam’ projesi tanıtıldı. Gaziantep İl başkanlığı binasında dernek üyelerine ve basın mensuplarına tanıtılan ‘Benim Anayasam’ kitapçığı ile ilgili detaylı bilgi verildi. Toplantıya Diriliş Başkanları Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Osman Gülaçtı, Diriliş Başkanları Gaziantep İl Genel Sekreteri Mehmet Yaşar, Diriliş Başkanları Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Emine Kalkanlar ve üyeler katıldı. Diriliş Başkanları Derneği Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Osman Gülaçtı, kitapçığın bir bölümünün boş olduğunu belirterek, 500 bin adet basıldığını ifade etti. Kitabın Türkiye genelinde dağıtımına başlandığını ve bugün Gaziantep’te de vatandaşlara dağıtılacağını anlatan Gülaçtı, “Kitabımız 500 bin adet Türkiye genelinde şu an dağıtılıyor eş zamanlı olarak. Kitabımızdaki amacımız, Halk kendi anayasasını kendisi yazmasıdır. Kitapçığımızın belli bir bölümü boştur. bu boş olan kısma dağıttığımız kişiler yeni anayasada ne olmasını istiyorsa onu yazacak. Her hangi bir kargoya ve yahut PTT kargoda dahil ücretsiz olarak verecek ve bu kitapçıklar bizlere ulaşacak. Genel Merkezimize İstanbul’a ulaştığı zaman 50’nin üzerinde akademisyen ve hukukçu çalışan, bu işe dirilişe gönül vermiş, büyüklerimiz, bu kitapçıkların özetini çıkaracak halk ne istiyor, anayasada ne olmasını istiyorsa bunun özetini ilgili mercilere, anayasa ile ilgilenen kurumlara iletecek. Biz halka bunu dağıttık, halk kendi anayasasını, sivil anayasasını ilk sivil anayasasını yazdı, buyurun diyeceğiz" dedi.
Aynı zamanda bu kitap dünyada bir ilk olduğu için Guinness rekorlar kitabına da başvuru yapıldığını belirten Gülaçtı, bununla ilgili bir sonuç çıktığı zaman kamuoyuna bilgi verileceğini ifade etti.