Gaziantep’te bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bir süre ara verilen tramvay seferleri bayram öncesinde yeniden başlarken, Kurban Bayramı boyunca yolculardan ücret alınmayacak.
Gaziantep’te artan yolcu taleplerini karşılamak, kapasiteyi arttırmak ve yolculara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla iki tramvayın birbirine bağlanması, yeni durakların yapılması için yürütülen çalışmalar, Kurban Bayramı öncesine yetiştirildi. Sona gelinen çalışmalarla yeniden tramvay seferleri başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden başlayan tramvay seferlerinin bayram boyunca ücretsiz olacağı açıklandı. Tramvayın ücretsiz olacağı müjdesini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sosyal medya hesabından duyurdu. Başkan Şahin’in sona gelinen çalışmalar ve ücretsiz seferler konusundaki müjdesi vatandaşları sevindirdi.
Vatandaşlar, çalışmaların tamamlanması ve tramvay seferlerinin Kurban Bayramı’nda ücretsiz gerçekleştirilecek olması nedeniyle Başkan Şahin’e ve belediye yetkililerine teşekkür etti. Vatandaşlar, “Tramvay çalışmaları nedeniyle otobüsler, çok dolu oluyordu. Bu sıcakta mahvoluyorduk. Büyük bir sıkıntıydı. Bu sorunun bayram öncesi çözülmesi, bizleri çok memnun etti. Başkan Fatma Şahin ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Öte yandan, çalışmaların okulların açılışına yetiştirilmesi planlandığı öğrenilirken, belediye ekiplerinin yürüttüğü yoğun çalışmalarla seferlerin Kurban Bayramı öncesine yetiştirildiği belirtildi.