GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleri ile başlatılan "Hadi Kızlar Yönetime" projesinin tanıtımı yapıldı.

Şahin, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, Naci Topçuoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerine iş hayatındaki tecrübelerini anlattı.

Fatma Şahin, "Hadi Kızlar Okula" projesinden sonra "Hadi Kızlar Yönetime" projesini hayata geçirdiklerini ifade ederek, bunun Türkiye'nin önemli bir projesi olduğunu söyledi.

Kız çocuklarının geldiği noktayı "Türkiye'nin geldiği nokta" olarak değerlendiren Şahin, örnek çalışmanın ilk adımını bugün Gaziantep'te başlattıklarını belirtti.

AR-GE, inovasyona ve yüksek teknolojilerin konuşulduğu bir dünyada büyük rekabetin yaşandığını aktaran Fatma Şahin, şunları anlattı:

"Bizim hedefimiz Cumhuriyetin 100'üncü yılında, yani 2023 yılında dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi olmak istiyoruz. Olabilir miyiz, önce önümüzdeki engelleri aşmamız gerekiyor. Ekonomik gelişmişlikte G-20'nin içinde olmak lazım. Biz şu anda son çeyrekteyiz. Ancak ilk çeyrekte olmamız lazım. Adalet ve sosyal barışı sağlayıp, pastayı biraz büyütüp rekabeti arttırmamız lazım. Bunu da adaletli bir şekilde paylaştırarak, insanı merkeze alan bir çalışmayı yapmamız lazım. Sürdürülebilir kalkınmayı sağlamamız lazım. 'Kaliteli büyüme' dedikleri şey budur. Dünya şu anda bunun için mücadele veriyor. 'Biz şimdi burada hangi aşamadayız' diye baktığımız zaman gelişmiş ülkeler, İskandinavya ülkelerine baktığımız zaman kişi başına gelişmişlik oranı 40 bin, 60 bin doları aşmış durumda. Orta gelir grubuna baktığınız zaman 15 bin doların üstüne çıkmanız gerekiyor."

Kalkınmak için 80 milyon insanın gücünü ve potansiyelini kullanmak gerektiğini vurgulayan Şahin, "Hadi Kızlar Yönetime" projesinin duygusal bir proje olmadığının altını çizdi.

80 milyon insanı sistemin içine dahil edilmesi ve hedeflenen noktaya varılması için çalışmak gerektiğine vurgu yapan Fatma Şahin, bunu yaparken 4 ana başlıkta konuyu ele aldıklarını belirtti.

Bunların "eğitim, sağlık, istihdam ve ekonomi" olduğunu dile getiren Şahin, ayrım gözetmeksizin tüm alanlarda görev alınması gerektiğini söyledi.

Öğrencilerden bir gün iş başına geldiklerinde "adil olmalarını ve işi ehline vermelerini" isteyen Fatma Şahin, "Çocuk, kadın, engelli, yaşlı, genç nesillere hitap edecek belediye projeleri yapıyoruz. 'Hadi Kızlar Yönetime' projesinin artık bu ülkenin en önemli meselesi, bir kalkınma projesidir. Bir eşitlik, bir insan hakkı projesidir. 'Yönetici kim olacak' dediğimizde bunun bir cinsiyet meselesi değil, liyakat ve ehliyet meselesi olmasıdır." dedi.

Konuşmanın ardından Şahin, programa katılan yaklaşık 160 kız öğrenciyle tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi.