Gaziantep'te Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Suudi Arabistan'a gidecek 190 hacı adayı, Gaziantep Havalimanı'nda dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Kentten kutsal topraklara gidecek 190 hacı adayı yakınlarıyla havalimanına geldi. Burada işlemleri tamamlanan hacı adayları bekleme salonuna alındı.

Hacı adaylarının heyecanlı, yakınlarının ise buruk sevinç içinde olduğu gözlendi.

Kutsal yolculuğa 3 aylık bebeği ve 4,5 yaşında çocuğu ile giden Enes ve Ayşegül Ekis çifti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Enes Ekis, hac vazifesini genç yaşta yerine getirmek istediğini bunun için 6 yıl önce yazıldığını belirterek, genç yaşta hacca gitmenin avantajlarından bahsetti.

Çocukları ile gideceği için çok heyecanlı olduğunu aktaran Enes Ekis, "Bu yolculuğa ailecek çıkalım dedik. 5 yıl önce yazılmıştım. Tabii o zamanlar çocuklarımız yoktu. Geçen sene ismimiz çıkınca biraz çekinceli davransak da 'Allah yardım eder gidelim' dedik ve yola çıktık. İnşallah buradakilerin duası ile gidip geleceğiz." diye konuştu.

Ayşegül Ekis ise heyecanını dile getirerek hacı adayı olmanın gururu ve mutluluğu içinde olduğunu dile getirdi.

Çocuklarının küçük yaşta kutsal topraklardaki havayı teneffüs edeceği için gururlu olduğunu belirten Ayşegül Ekis, şunları söyledi:

"Çok heyecanlıyız. Çocuklar var diye biraz tedirginiz ama Allah bize yardım edecektir. Büyük oğlumuz Hüseyin Mert 4,5 yaşında, Ahmet İhsan ise 3 aylık. Çoğu insan çekiniyor bu yolculukta çocuğu olduğu için. Ama diğer ülkelerde çocuklu gidip geliyorlar. Onlar hiçbir sıkıntı olmaz gidin deyince bize de bir motivasyon ve cesaret oldu ve 'Ya Allah' diyerek yola çıktık."