GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te güvenlik operasyonları ve benzeri hususlar bahane edilerek iş yerlerinin toplu olarak kapatılması yasaklandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte yürütülen güvenlik operasyonları ve benzeri hususlar bahane edilerek, zaman zaman iş yerlerinin çeşitli provokatif ve yasa dışı saik ve yönlendirmelerle toplu olarak kapatıldığının gözlemlendiği belirtildi.

İş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının, halkın günlük yaşamını sürdürmesini zorlaştırdığı, huzur ve sükunu bozduğu, kişilerin güvenlik, dirlik ve esenlik içinde günlük ihtiyaçlarını karşılamasını önemli ölçüde zafiyete uğrattığının tespit edildiği aktarılan açıklamada, kamu düzeninin korunması için ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde il sınırları içindeki iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığı bildirildi.

Aksine davrananlar hakkında Kabahatler Kanunu’nun 32'nci maddesi hükmü uyarınca idari para cezası uygulanacağı aktarılan açıklamada, ayrıca karar ve tedbirlere uymayan sorumlular hakkında da adli işlem yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, iş yerlerinin toplu olarak kapatılması eylemleri karşısında yetkilerini kullanmayan meslek odalarının yetkili organları ve sorumluları hakkında da gerekli işlemlerin Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yapılacağı ifade edildi.