Gaziantep’te Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar sınavda ter dökerken aileler ise sınava giren yakınlarını okul bahçelerinde bekledi.
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans mezunları için yapılan sınavda Gaziantep’te gençler sınav heyecanı yaşadı. Adaylar sınavda ter dökerken, kimisi kardeşiyle, kimisi ise bebekleri ile birlikte sınavdan çıkacak yakınlarını bekledi. Bazı aileler ise dua okuyarak zamanı değerlendirdi.

"Bizim için bir fırsat"

Devlet memuru olabilmek için KPSS’nin umut olduğunu belirten Emin Erol, "Çocuğumla birlikte eşimi bekliyoruz. İnşallah bu sene çocuğumuzun şansında gelir ve annesinin ataması yapılır. Bu sınav bir fırsat devlet memuru olma yolunda bizim için bir umut ışığı tek umudumuz sınav" dedi.

Devlet memurluğuna atanabilmek için sınava girdiğini söyleyen Beyza Kuzkun ise "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde radyoterapi bölümünde okuyorum. Sınava ilk kez girdim. Heyecanlı ve güzel bir sınavdı, inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur. Sınav hakkında yorum yapmak için çok erken ama sonuca göre değerlendireceğim" ifadelerini kaydetti.

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına personel atamak için yapılan KPSS önlisans oturumu saat 11.30'da tamamlandı. Peki KPSS sınavına giren öğrenciler için sınav zor muydu? 

Genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan KPSS önlisans saat 9.30'da başladı. Toplam 120 soruya 120 dakika verilen sınav, tek oturumda tamamlandı.

YURTTAN 2016-KPSS ÖNLİSANS YORUMLARI

Kamu personeli adaylarının katıldığı genel yetenek ve genel kültür testlerinden yapılan ve saat 9.30'da başlayan KPSS önlisans, 11.30'da sona erdi. Sınavdan sonra öğrenciler sorular hakkında yorumlarını dile getirdi. Bazı adaylar sınavın kolay olduğunu söylerken bazılarıda zorlandıklarını dile getiriyor.

KPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından bugün saat 9.30'da başlayan KPSS önlisans sınav sonuçları için adaylar sabırsızlık içinde. Sonuçların 20 Kasım'da yapılacak ortaöğretim oturumunun ardından bir hafta sonra açıklanması bekleniyor. ÖSYM, sınav sonuçları için henüz resmi bir açıklama yapmadı. ÖSYM tarafından açıklama yapıldığı an haberimizin içerisine eklenecektir.

Sınav sonuçları, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden açıklanacak. Adaylar, sonuçlarını T.C Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

KPSS ORTAÖĞRETİM SAATİ DEĞİŞTİ

ÖSYM'den yapılan duyuruda; "Merkezimizce 20 Kasım 2016 tarihinde uygulanacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS Ortaöğretim/Ön lisans) Ortaöğretim oturumunun 09.30 olarak belirlenen başlama saatinin 10.00 olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." denildi.

ADAYLARIN SINAV MERKEZLERİNE GETİRMELERİ GEREKEN BELGELER

*Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı
 
*Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı

*Askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler içingeçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge

*Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını

sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz.

DİKKAT: Adayların kimlik belgesinin aslını yanında bulundurması gerekmektedir. Fotokopi belge vb. kabul edilmez. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.