Gaziantep’te Kurban Bayramı arefesinde Gaziantepliler mezarları ziyaret ediyor. Mezarlıklarda Kurban Bayramı boyunca Kur’an-ı Kerim okunacak.
Gaziantepliler, arefe gününde mezarları ziyaret ederek, yakınlarının mezarlarında dua ettiler. Güneydoğu’daki terör operasyonları başta olmak üzere görevi başında şehit düşen polis ve askerler de unutulmadı. Asri Mezarlık’ta bulunan şehitliği ziyaret eden aileler, mezar taşlarına sarılıp, gözyaşı döktü. Kimileri birkaç ay önce, kimileri ise 25 yıl önce kaybettiği çocuğu, anne, baba ve kardeşinin mezarı başında acılarını tazeledi. Kendi yakınlarının mezarını ziyarete gelen vatandaşlardan bazıları, şehitliği de ziyaret ederek şehitler ve ülke birliği için dualar etti.
Bayram boyunca Kur’an-ı Kerim okunacak
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi imamları tarafından mezarları ziyaret eden Gazianteplilere bayram boyunca ücretsiz Kur’an-ı Kerim hizmeti verilecek. Mezarlıkta görevli imamlar tarafından isteyen ailelerin mezarları başında Kur’an-ı Kerim okunacak. Bayram öncesi mezarlıkları temizleyen, onarım ve bakım hizmeti veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kent merkezi ile ilçelerdeki mezarlıklarda 10 bin adet fidan dağıtıldı. Ayrıca mezar ziyaretine gelenlere çay ikramı da yapılıyor.