25 Aralık Gaziantep’in kurtuluşunun 95. Yıldönümü, ünlü sanatçı Uğur Işılak konserinin de yer aldığı programla kutlandı.
Şahinbey Spor Salonu’nda gerçekleşen kutlama programına, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer ve Canan Candemir Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sanatçı Uğur Işılak, Türkiye’nin 81 ilinden gelen gaziler ve Gaziantepliler katıldı. Gecede konuşan Tahmazoğlu, Kurtuluş mücadelesinde 6 bin 317 şehit verdiklerini belirterek, “95 yıl önce Gaziantep emperyalist güçlere karşı amansız bir mücadele verdi. Vatanı ve şehri için 6 bin 317 şehit verdi. Namusunu, şerefini ve vatanını korumak için bu şehitleri verdi. Bugün de onların torunları 15 Temmuz’da aynı akla hizmet eden dış güçleri bir kez daha püskürttü” dedi.
Milletvekili Ahmet Uzer de bu milletin 95 yıl önce düşmanı kovduğunu, onların torunlarının da 15 Temmuz’da atalarının yolunda olduğunu gösterdiğini söyledi. Babasının da gazi olduğunu belirten Uzer, “İnşallah çocuklarımız bir daha bu acı günleri görmezler” diye konuştu.
Şahinbey Belediyesi mehteran gurubu marşlarıyla salondakileri coşturdu. Gaziantep’in kurtuluşu 25 Aralık ile ilgili çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere hediyelerini Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Milletvekili Ahmet Uzer ve Canan Candemir Çelik verdi. Canan Candemir Çelik, Gaziantep’in 95 yıl önce düşmana nasıl geçit vermediyse, 15 Temmuz’da da vermediğini söyledi.
Programa katılanlar ünlü sanatçı Uğur Işılak’ın okuduğu kahramanlık şarkılarıyla coştu. Binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşatan Uğur Işılak, geceye damgasını vurdu.