GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yayımladıkları mesajlarla yeni yılı kutladı.

Şahin, mesajında, Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmak için iş birliği yapmış terör örgütleri ve onların dış uzantılarıyla haklı bir mücadele içinde olunduğunu belirtti. 2016 yılının insanlık için hiç de kolay geçmediğini kaydeden Şahin, dünyanın çeşitli bölgelerinden birçok drama tanık olunduğunu belirtti.

Özellikle Ortadoğu'da akan kan ve Müslümanlara yapılan insanlık dışı muamelelerin vicdanları çok yaraladığını bildiren Şahin, "Tüm bu haksızlıklar karşısında tek başına mücadele etmek zorunda kalan Türkiyemiz bir de hain bir girişimle sarsıldı. Çok şükür bu girişimden aziz halkımızın müdahalesiyle kurtulduk ve şimdi içimizdeki hainleri temizleyerek yolumuza devam ediyoruz. Bir yandan da terörle mücadele ediyor ama yılmıyor, ilerlememizi sürdürüyoruz. Gelecekten umutluyuz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece bizi hiçbir güç yıkamaz. Bu bilinçle geleceğimizi inşa etmeye ve coğrafyamız için dünyanın diğer bölgelerindeki Müslüman kardeşlerimiz için umut olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Şahin, 2017 yılının ülke ve tüm dünya için hayırlara vesile olmasını diledi.

- AK Parti İl Başkanı Özkeçeci

AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci de bölgede son yıllarda olduğu gibi 2016 yılında da birçok acı olayın cereyan ettiğini belirterek, "2016 yılında terör saldırılarının yanında 15 Temmuz'da hain bir darbe girişimi yaşadık. Tüm saldırılara rağmen birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmadık. Ülkemize, içeride ve dışarıda zarar vermeye çalışan terör örgütlerine halkımız her zaman 'dur' dedi. 2016 yılında bölgemizde ve dünyada yaşanan, insanlığı derinden etkileyen olumsuzlukların, 2017 yılında yaşanmaması, tüm dünyada barış, sevgi ve hoşgörünün hakim olması en büyük dileğimizdir. Bu duygularla 2017 yılının sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve dayanışma duygularının birlikte yoğrulduğu bir yıl olmasını temenni ederim. İlimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diler, tüm hemşehrilerimin yeni yılını kutlarım." açıklamasında bulundu.

- GSO Başkanı Konukoğlu

GSO Başkanı Sani Konukoğlu da 2016 yılının siyasi ve ekonomik açıdan zor geçtiğini, sadece ülkede değil, dünya genelinde birçok sıkıntının birarada toplandığı dönem olduğunu belirtti.

Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Her şeyden önemlisi 15 Temmuz gibi hain darbe teşebbüsü ve işgal girişimini yaşadık, iç ve dış kaynaklı çok yönlü terör saldırılarına maruz kaldık. Böyle bir ortamda dahi Türkiye ekonomisinin bu yıl büyümesini sürdürmesi övgüyü ayrıca hak ediyor. Gaziantep, yaşanan zorlukları hep çalışma azmi sayesinde aşmayı başardı. Ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettik. Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni fabrika bacaları tütmeye başladı, son iki yılda 120 fabrika üretime geçti. Bölgede faaliyette olan tesis sayısı toplam 966'ya çıktı."

Seferberlik ruhuyla çalışmaya, üretmeye, istihdam yaratmaya ve ihracata devam edeceklerini anlatan Konukoğlu, "2017 yılının daha olumlu ve daha iyi geçmesini bekliyoruz. Bu süreçte hükümetten en önemli beklentimiz, ekonomiye yönelik alınan kararların hızla uygulanmasıdır. Bu duygularla bütün hemşehrilerimin ve milletimizin yeni yılını tebrik eder, tüm dünyada barış ve huzur ortamının egemen olacağı bir dönemin miladı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

- Tiryakioğlu'nun mesajı

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da ülkede ve bölgede yaşanan üzücü hadiseler nedeniyle buruk geçen bir yılın ardından 2017'ye milli seferberlik ruhu içerisinde güçlü hedeflerle girdiklerini belirtti.

Tiryakioğlu, yeni yılı yeni umutlar ve heyecanlarla karşıladıklarını belirterek, 2017 yılının her şeyden önce tüm dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.