19 Eylül Gaziler Günü, Aydın’da törenle kutlandı. Hükümet konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk koyma ve saygı duruşuyla başlayan tören, Gazi Üsteğmen Mehmet Güler’in konuşmasıyla sona erdi.

Gazi Üsteğmen Güler, “Bizi bu anlamlı günde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz. Vatan ve millet aşkıyla şehadet mertebesine ulaşmış şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyoruz. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verilişinin 94. yıldönümünü kutluyoruz. Tarihi boyunca hür ve özgür yaşamış Türk milleti, hiçbir zaman esarete ve işgale alışkın olmamıştır. Bu nedenle çok asil ve büyük bir millettir. Bundan dolayı tarihinde birçok şehitler vermiş ve gazileri olmuştur. Kurtuluş Savaşı ve Millî Mücadele, bunun en iyi göstergesidir. Dün olduğu gibi bugün de düşmanlar, aziz vatanımızı parçalamak, bölmek için çaba sarfetmektedirler. Bunun en büyük göstergesi. artan terör olaylarıdır. Vatandaşlar olarak bize düşen görev hain tuzaklara düşmemek, birlik ve beraberliğimizi korumak, kardeşliğimizi devam ettirmektir.” dedi.

Meydandaki törenin ardından protokol üyeleri, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği ile Aydın Şehit Aileleri ve Malûl Gaziler Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Törene Vali Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Evrim Karakoz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, daire müdürleri, şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları, polisler ve askerî erkân katıldı. Şehit aileleri ve gaziler onuruna öğle yemeği veren Vali Ayyıldız, Gaziler Günü mesajında da şunları kaydetti: “Aziz milletimizin Atatürk’e şükran ve minnetinin ifadesi olarak, 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi, Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir. Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadeleyle gerçekleşmiştir. Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan gazilerimiz, cesaretin ve fedakârlığın sembolleri, ülkemizin medar-ı iftiharıdır. Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlılıkla ulusal varlığımız elde edilerek, bugünlere kadar ulaşılmıştır. Bundan sonra da kahraman gazilerimizin emanetine asla leke sürdürmeyecek, onların aziz hatırasını ilelebet yaşatacağız. Bize miras bıraktıkları cumhuriyetimizi birlik ve bütünlük içinde koruyacak, ülkemizi elbirliğiyle daha da güçlendireceğiz. Bu minnet ve şükran duyguları içinde, bugün de aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi, bu uğurda gazi olmuş, şehitlik mertebesine erişmiş kahramanlarımızı saygıyla anıyorum.”