Mecliste dokunulmazlıkların kaldırılması, Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şubesi tarafından sevinçle karşılandı.
Mecliste, dokunulmazlıkların kaldırılması 376 oyla referanduma gerek kalmadan kabul edilmesini değerlendiren, Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Yeter, “Bugün bizim bayramımız” dedi.
Mecliste fezlekeleri bulunan Milletvekilleri yargılanabilecek olmasının mutluluk verdiğini belirten Yeter, “Türkiye Büyük Millet Meclisinde dokunulmazlıkların kaldırılmasının kabulü, Gazilerimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bekası uğruna almış oldukları yaraların acılarının bir nebze olsun dinmesini sağladı. Bugün Şehit ve Gazilerin bayramı diyebiliriz. Şehit ve Gazilerimiz siyaset üstü insanlardır. Biz hiçbir siyasi partinin gazisi ve şehidi değiliz. Biz Türk milletinin şehidi ve gazisiyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bekası uğruna, namus, vatan, bayrak üzerine yemin etmiş askerleriz. Türkiye cumhuriyetinin birliğine aykırı hareket eden hangi siyasi parti olursa olsun biz bunların karşısındayız. Türkiye Cumhuriyetinin birliği için elini taşın altına koyan kim olursa olsun onların yanındayız. Bazı milletvekillerimiz bazı şeyleri aklıselim olarak düşünmüşlerdir. Oylamaya destek verip dokunulmazlıkların kalkmasını sağlamışlardır. Kalkması konusunda destek veren tüm Milletvekillerimize teşekkür ederiz. Şuanda tek isteğimiz var dokunulmazlık dosyası olan malum partinin, terör örgütüne terör örgütü diyemeyenlerin tek tek yargılanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
1991 yılında Mardin de terörle mücadelede Gazi olan Mehmet Korkmaz ise, dokunulmazlıkların kalkması için destek veren herkese teşekkür ettiğini vurgulayarak, “Gönül bu dokunulmazlıkların çok daha önceden kalkmasından yanaydı. Dokunulmazlıkların kalkması özellikle şehit ailelerinin gönlüne bir nebze rahatlık verdi. Dokunulmazlıkların kalkması için destek veren herkese ve tüm siyasi partilere teşekkür ederiz. Dokunulmazlıkların kaldırılması dokunulmamazlık anlamına gelmemelidir. Hukuki anlamda bunların bir ceza alması gerekiyor. Çünkü bu ülkenin milli beraberliğine kast eden bir yapının elemanlarına terör örgütü diyemeyenlerin derhal yargılanması gerekiyor. Dokunulmazlıkların kaldırılması bizim için sevindirici ama yeterli değildir” diye konuştu.