Kahramanmaraş’ta bir evde çıkan yangında mahsur kalan yaşlı kadını alevlerden kurtaran Bekçi, gösterdiği cesaret örneği karşısında İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu tarafından ödüllendirildi. 
4 Mart tarihinde Onikişubat İlçesi Şehit Evliya Mahallesinde gece yarısı 2 katlı evde çıkan yangında mahsur kalan 57 yaşındaki Bedriye Uzun’u evin camını kırarak alevlerinden arasından alan Bekçi Fatih Tilki, kentte günün kahramanı ilan edildi. 
Gece Kartları olarak isimlendirilen Mahalle Bekçilerinden Fatih Tilki’yi gösterdiği cesaretinden dolayı makamında ağırlayan ve plaketle ödüllendiren Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, “Yangın anonsu ile birlikte harekete geçen ve üstün başarı gösteren personelimizi tebrik ediyorum. Canı pahasına yaşlı vatandaşımızı alevlerin arasından çıkarmayı başardı. Onun nezdinde tüm bekçilerimizi kutluyorum” dedi.  
Yaşanan olayda can kaybının olmamasının en büyük ödülleri olduğunu söyleyen Bekçi Fatih Tilki ise, “Yangın anonsu yapılmasıyla bölgeye intikal ettim. O anda hızlı düşünerek, pençe korkuluklarını kırarak teyzemizi çıkardık. Çok mutluyum. Yine olsa yine aynı şeyi yapardım. Diğer arkadaşlarımda aynısı yapardı. Sayın Müdürümüze çok teşekkür ederim” diye konuştu.