İSTANBUL (AA) - Gediz Elektrik, tarımın gelişmesi yönünde faaliyetlerini sürdüren DenizBank ile iş birliğini geliştirerek üreticilere destek olmaya devam ediyor. Yenilenen iş birliği ile tarımsal faaliyet kapsamında elektrik enerjisi tedarik eden üreticilere, Üretici Kart ile fatura ödemelerinde 3 ay faizsiz erteleme avantajı sunulacak.

DenizBank açıklamasına göre, iş birliği ile tarımsal faaliyet kapsamında elektrik enerjisi tedarik eden üreticilere, Üretici Kart ile fatura ödemelerinde 3 ay faizsiz erteleme avantajı sunulurken, Gediz müşterisi çiftçiler DenizBank’ın Tarım Bankacılığı alanında sunduğu avantajlardan da yararlanabilecek.

Gediz Elektrik Müşteri İlişkileri Müdürü Mustafa Demir konuya ilişkin açıklamasında, yenilenen iş birliğinin İzmir ve Manisa tarımsal sulama müşterileri için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "DenizBank ile tarımsal sulama müşterilerine ödeme avantajı sağlayan önceki iş birliğimizi daha da avantajlı duruma getirerek çiftçilerimizin elektrik fatura ödemelerine kolaylık sağlamayı sürdürüyoruz. Enerji sektörünün en önemli oyuncularından biri olarak, DenizBank ile yapmış olduğumuz iş birlikleri gibi müşteri odaklı projeler geliştirerek sektörümüzde önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu uygulamanın çok ses getireceğinin sinyallerini aldık. Birçok enerji şirketinin bu uygulamayı örnek alacağını öngörüyoruz. Tarım sektörünün sıkıntılarını çözebilmenin ve müşterilerimize destek olabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

DenizBank Batı Anadolu Bölge Müdürü Hasan Özer Orhan ise Gediz ile üreticilere sağladıkları avantajların artmasından mutluluk duyduklarını belirterek, iş birliğinin İzmir ve Manisa illeri tarımsal sulama müşterileri için önemli fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Orhan şunları ifade etti:

"DenizBank olarak tarımın ülke ekonomimize katkısının bilincindeyiz ve üreticimizin her zaman yanındayız. Gediz ile yenilenen anlaşmamız çerçevesinde Gediz’den elektrik enerjisi tedarik eden tarımsal sulama müşterisi çiftçiler artık Üretici Kart ile elektrik faturalarını 3 ay erteleyerek faizsiz olarak ödeme avantajından yararlanabilecekler. Türk tarımının modernizasyonuna destek vermek, tarımsal üretimde verimliliği ve çiftçimizin dünya arenasındaki rekabetçi gücünü yükseltmek hedefiyle çalışmalarımızı ve işbirliklerimizi artırarak sürdürüyoruz."


- Üretici Kart'la taksitli kredi kullanılıyor


Açıklamada verilen bilgilere göre, çiftçiler Üretici Kartları ile mazot, gübre, yem, tohum, tarım ilacı, tarım makineleri, yedek parça ve diğer tarımsal ihtiyaçları için üye iş yerlerinden alışveriş yapabiliyor,şube ve tüm ATM’lerden nakit çekebiliyor, 3 yıla varan vadelerde Üretici Kart üzerinden taksitli kredi kullanabiliyor.

Geri ödemeler DenizBank’ın tüm tarım kredilerinde olduğu gibi ürünün hasat tarihinde yapılabilmekte.

DenizBank şubelerinden, anlaşmalı üye iş yerlerindeki POS makineleri ve ATM’lerden Üretici Kart başvurusu yapılabiliyor. Ayrıca cep telefonuna URETICI yazıp T.C. kimlik numarası ve bulunulan ilin plaka kodunu aralarında birer boşluk bırakıp 3280’e SMS göndererek de Üretici Kart başvurusu yapılabiliyor.


- Ödemeler hasada ertelenebiliyor


Turkcell faturaları için Üretici Kart'a otomatik ödeme talimatı vererek yıllık 600 TL'ye kadar olan cep telefonu faturaları faiz ödemeden hasada ertelenebilmekte. Kampanyaya katılım için cep telefonundan 3280'e TURKCELL yazıp gönderilmesi yeterli.

Her ay düzenli ödenmesi gereken Bağ-Kur primleri ve tarımsal faturalar için otomatik ödeme talimatı vererek ödemeler hasada ertelenebiliyor. Üretici Kart Ödemeleri tüm şubeleri ile PTT merkez ve şubelerinden yapabilir. Tarımsal elektrik ve su faturaları Üretici Kart üzerinden otomatik ödemeye alınabiliyor, uygun faiz oranı ile hasatta ödenebiliyor.