Madde bağımlısı gençler ya da risk altındaki gençlerin bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor.

Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Maddeye Değil Manaya Bağlı Gençlik Projesi'ni hayata geçiren Hacegan Derneği, okullardaki seminerlerine İMKB Anadolu Lisesinde devam etti.

Okul salonunda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan proje Koordinatörü Kadir Taşseten, projenin amacı hakkında bilgi verdikten sonra bütün sıkıntıların ve kötü alışkanlıkların bulaşmasının temelinde, insanın ahlakı ve manevi değerlerinden yoksun olmasından kaynaklandığını söyledi. Taşseten, proje kapsamında gençlere yönelik değerler ve Kur’an-ı Kerim eğitimleri verdiklerini de sözlerine ekledi.

Dr. Uğur Hark ise madde bağımlılığı, zararları ve alınması gereken önlemler hakkında lise öğrencilerini bilgilendirdi. Ergenlerin ve genç yetişkinlerin maddeyi deneme ve maddeye bağımlı olma oranlarının yetişkinlere göre daha fazla olduğunu belirten Hark, gençlerin çok meraklı olduğunu, arkadaş ortamına uyduğunu, daha iddialı ve güçlü görünmek istemesi ve sorunlarını çözebilmek için madde bağımlılığını tercih ettiğini ifade etti. Her geçen gün madde bağımlısı gençlerin sayısının artığına vurgu yapan Dr. Hark, gençlerin arkadaş ortamına çok dikkat etmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını tavsiye etti.

Seminerin sonunda konuşan psikolog Sezgi Arpacı da 'Ergenlik' konusu hakkında gençleri bilgilendirdi. Ergenlikte bireyselleşme konusu üzerinde duran Arpacı, “Bireyselleşmek, anne ve babaya artık eskisi gibi sevmemek, onların desteğine ihtiyaç duymamak, aileden kopmak ya da ailenin değerlerine önem vermemek değildir. Bireyselleşme ergenin özerkleşip kendine ait bir kimlik duygusu oluşturabilmesi, yani ‘Ben Kimim’ sorusuna yanıt verebilmesi için gereklidir. Bu nedenle aile içi iletişim çok önemlidir” diye konuştu.

Okulda gerçekleştirilen program sonunda gençlerin oynadığı ‘Yarım Simit’ adlı tiyatro sahnelendi ve öğrencilere ‘Peygamberin Kulluk Hayatı’ isimli kitap hediye edildi.