ADIYAMAN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu milletin hizmetinde olmaya ve bu devleti ilelebet payidar kılmaya biz yeminliyiz" dedi.

Kılıç, temaslarda bulunmak üzere geldiği kentte, Merkez Spor Salonu inşaatını inceledi. Daha sonra Vali Mahmut Demirtaş ve Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu'yu ziyaret eden Kılıç, Samsat ilçesine giderek, Sahabe Safvan Bin Muttaal'in kabrini ziyaret ederek dua etti.

Buradan Kahta ilçesine giden Kılıç, partisinin ilçe teşkilatında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin düşünce özgürlüğünde önemli yere geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde okuduğu şiir yüzünden hapse mahkum edildiğini anımsatan Kılıç, "Cumhurbaşkanımız şiir okuduğu için 4 ay hapse atıldı. Gazeteler manşetler attı, 'muhtar bile olamaz' diye. Muhtar bile olamaz dedikleri kişi şu anda Türkiye Cumhuriyeti devletinin en başında, hem de halkın oylarıyla seçilerek oraya geldi" dedi.

Haziran ayında yapılacak genel seçimlere değinen Kılıç, vatandaşa ve ülkeye hizmet etmeye talip olduklarını ifade etti.

Kılıç, ilçeye yeni spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve 600 kişilik üniversite yurdu yapacakları müjdesini verdi.

- AK Parti Adıyaman İl Teşkilatını ziyaret

Kılıç, Kahta ilçesindeki temaslarının ardından partisinin il teşkilatında vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada partililere seslenen Kılıç, geçtiğimiz günlerde parti kapatmanın gündeme geldiğini, bu tür konuların gündeme geldiğinde herkesin AK Parti'nin hangi yollardan geçtiğini hatırlaması gerektiğini söyledi.

AK Parti'nin yaklaşık yüzde 50 oy almasına rağmen kapatılmaya çalışıldığını belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Biz böyle olaylar olmasın diye yasal değişiklik yapalım, Türkiye'de siyasette yeni bir anlayış olsun, parti kapatması olmasın dediğimizde kimisi meclis dışına gitti, kimisi boykot etti, kimisi de kendi milletvekiline güvenmedi ama sonuçta AK Parti gitti referandumda parti kapatılmasını zorlaştırma yolundaki adımları attı. Hatırlayın o gün cumhurbaşkanımızın dediğini, 'evet diyenler de kazandı hayır diyenler de kazandı' dedi. İşte bunların örneklerini de görmeye başlıyoruz. Dolayısıyla yürüdüğümüz bu yolda birliğimiz ve beraberliğimiz olduğu sürece yolumuza çok kuvvetli bir şekilde devam edeceğiz"

Değerler, inançlar ve milletin geleceği için dikleşmeden dik durduklarını ifade eden Kılıç, "Bir zamanlar çalışmalarımızı yaparken 'devleti tanımıyorlar, bilmiyorlar', onlar geçti. Sonra 'dünyayı bilmiyorlar' dediler dünyada söz sahibi olan bizleriz. Sonra 'istikrarı sağlayamaz' dediler onu da geçtik, kapatma davası onu da atlattık Allah'ın izniyle. Ondan sonra paralel yapıyla olan mücadelemiz, kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Bu milletin hizmetinde olmaya ve bu devleti ilelebet payidar kılmaya biz yeminliyiz. Bizim işimiz bu" şeklinde konuştu.

- AK Parti Grup Başkanvekili Aydın

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise Türkiye'nin en büyük meselesinin muhalefet meselesi olduğunu ve bunu dile getirdiklerinde muhalefet partilerinin tepki gösterdiğini söyledi.

Muhalefet partilerinin kendi içlerinde ana muhalefete oynadığını belirten Aydın, "Muhalefet bir ülkede olmazsa olmaz. Muhalefetin olmasını biz de isteriz ama bu millet adına ter döken, siyaset yapan, halkın taleplerine duyarlı, sorunların çözümüne yönelik gayret gösteren bir muhalefete ihtiyaç var artık eski Türkiye'nin eski muhalefet anlayışıyla bir yere varılmaz. Dolayısıyla yeni Türkiye'den bahsediyorsak, yeni anayasa, çözüm süreci diyorsak mutlaka yeni Türkiye'de yeni muhalefet anlayışına ihtiyaç var" diye konuştu.