Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, aziz Türk milletine ateş edenlerin üstünde hangi giysi olursa olsun Türk evladı olamayacağını belirterek, “Hele hele Türk askeri hiç olamaz. Olsa olsa hain olur, olsa olsa FETÖ’nün uşağı olur. Dolayısıyla bu ayrımı, bu aradaki inceliği iyi bileceğiz” dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek için alanlara çıkan vatandaşların Ankara Kızılay Meydanı’ndaki "demokrasi nöbeti"ne katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye’nin her yerinin ayakta olduğunu vurgulayarak, “Burada milletvekillerimiz vatandaşlarımız bürokratlarımız teşkilatlarımız hepimiz bir aradayız. 15 Temmuz gecesi hainlerin milletimize, devletimize, başkomutanımıza karşı girişmiş oldukları ihanetin girişimleri yaşanırken biz Samsun’daydık. Samsunlu hemşehrilerim sizin gibi meydanlara aktı. Onların da sizlere selamı var. Dün akşam yine Samsun’daydım, yine hınca hınç doluydu. Buraya gelirken arkadaşlarımızla görüştük Samsun yine ayakta. Dolayısıyla ülkemizin her yeri ayakta. Hepsinin de sizlere selamı var. Bugün burada demokrasi nöbetimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkomutanımızın talimatları doğrultusunda meydanlardayız, bir aradayız” diye konuştu.
Darbe girişiminin tamamen bastırıldığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Bugün artık bu darbe girişiminin, bu ihanet çetesinin, bu FETÖ alçaklarının yapmaya çalıştıkları işin biliyorsunuz, açıklaması geldi Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Başbakanımızdan tamamen bastırıldı. Ama burada bu iş bitmiyor. Çünkü 15 Temmuz gecesi bu meydana, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne milletin iradesinin tecelligahı TBMM’ye, Genelkurmay Başkanlığı’na ve aziz milletimize ateş açanlar, hesap verecek” şeklinde konuştu.
“Türk milletine bu aziz millete ateş edenler üstünde hangi giysi olursa olsun Türk evladı olamaz”
Türk milletine, bu aziz millete ateş edenlerin, üstünde hangi giysi olursa olsun Türk evladı olamayacağını belirten Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
“Hele hele Türk askeri hiç olamaz. Olsa olsa hain olur, olsa olsa FETÖ’nün uşağı olur. Dolayısıyla bu ayrımı, bu aradaki inceliği iyi bileceğiz. Bütün siyasi partiler, mecliste bir araya geldiler. Orada milletvekillerimiz -bazıları burada var- ateş altında milli iradeyi savundular. Sizden aldıkları milli iradeyi temsil görevini yerine getirdiler. Türkiye, bu aziz devlet, bu aziz millet çok hainlik yaşadı ama meclisinin, milli iradenin temsilgahı olan meclisin ateş altına alındığını ilk kez yaşadı. Bunu unutmayacağız ve unutturmayacağız. Hiçbir zaman bir daha bunlara müsaade etmeyeceğiz. Aziz milletim, aziz vatandaşlarımız, çok değerli kardeşlerim siz 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya bir şey haykırdınız. Bununla gurur duymanız lazım. Türkiye, üçüncü dünya ülkesi değildir. Türkiye, aziz bir milletin, asil bir milletin yaşadığı vatandır. Siz bunu tüm dünyaya haykırdınız. Allah sizden razı olsun. Allah gücünüzü birliğinizi, beraberliğinizi daim kılsın. Bugün, burada hiçbir siyasi ayrılık yoktur. Hiçbir farklılık yoktur. Her vatandaşımız el ele kol kola bir aradayız. Başkomutanımızın, ve Başbakanımızın söylediği şekilde ‘demokrasi nöbetindedir.’ Biz bunu söyledikçe bazıları diyorlar ki ’15 Temmuz gecesi bir şeyler yaşandı, neden hala meydanlardasınız? ’Cumhurbaşkanımız ‘eve gidin’ diyene kadar meydanlardayız.”
“Cumhurbaşkanımızın Milletine Olan İnancı Sarsılmaz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la sekiz buçuk yıl birlikte çalıştıklarını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Ben cumhurbaşkanımızla sekiz buçuk sene her gün bir arada olarak çalışma şerefine nail olmuş bir kardeşinizim. Bir zamanlarlar soruyorlardı ‘neden bu kadar güçlü, neden hiçbir şekilde hiçbir şeyden korkmuyor, neden hep dik duruyor’ çünkü Allah’a olan imanı sımsıkı, milletine olan inancı sarsılmaz, tarihinden medeniyetinden aldığı güç tartışılmaz. Soruyorlardı bu yaptıklarınızın kaynakları nedir, nasıl yapıyorsunuz? Cevap çok basit; kaynak Türkiye, kaynak bu aziz millet. Bunu 15 Temmuz gecesi gösterdiniz” dedi.
“Türk ordusunun şanlı neferlerini bunlarla karıştırmayın”
Türk ordusunun önemini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “İçerimize sızan hainler, haşhaşiler, kendi hür iradelerini teslim etmiş olanlar birtakım hain hareketler içerisinde olabilirler. Size tekrar söylüyorum bu ayrıma lütfen dikkat edin bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da dile getirdi. Türk ordusunun şanlı neferlerini bunlarla karıştırmayın. Bunlar haşhaşi, bunlar ne yaptıklarını da bilmiyorlar, bunlar akılla hareket etmiyorlar. Düşünün ki eline aldığı silahı milletinin, devletinin imkanlarını devletine doğrultuyor. Sen ancak kendini korkutursun, sen ancak karanlıklarda kaçarsın. Şimdi duyduk ki bazıları kaçmış. Kaçtıkları yerlerden zaten ne oldukları belli. O yüzden bunları hiçbir zaman ordumuzla, askerimizle karıştırmayacağız. Bir olacağız, el ele olacağız, beraber olacağız. Bu bayrağın altında hep beraber Türkiye olacağız" diye konuştu.
“Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak kardeşlerimizin hikayelerini kitap haline getireceğiz”
15 Temmuz akşamı yaşanan kalkışmada şehit düşenlerin isimlerinin yaşatılacağını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Dün hastanede gazilerimizi ziyaret ettim. Orada gerçekten çok büyük kahramanlık hikayeleri dinledik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah inşallah bizi onlarla cennette buluştursun. Gazilerimizden Allah razı olsun. Yaşanan bu kahramanlık hikayeleri, bu ortaya konan fedakarlıkları Türkiye’ye, dünyaya anlatmamız lazım. Elinde hiçbir silahı olmadan sadece göğsündeki imanla bu haşhaşileri kenarı itenleri anlatmamız lazım, isimlerini yaşatmamız lazım. Onun için çok büyük çalışma yapacağız. Biz de üzerimize düşen görevler içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu kardeşlerimizin hikayelerini kayıt altına alacağız ve bunları kitap haline getireceğiz. Bu yaşananları kitap haline getireceğiz. Bu kahramanlık hikâyelerinin Çanakkale’nin, Kut-ul Amare’nin, İstiklal Harbi’nin yanında yaşaması lazım. Türkiye Cumhuriyeti Devletini kolay kurulmadı. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Gençlerimiz meydanlarda yer alarak ecdadına layık olduğunu göstermiştir” şeklinde konuştu.
“Darbeye karşı nasıl birlikte direndiysek 2023, 2053 ve 2071 yürüyüşümüzü de beraber yapacağız”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 15 Temmuz gecesi yapılanları asla unutulmayacağını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
“15 Temmuz gecesinden sonra hiçbir kimse bu yapılanlara bir daha kalkışamayacak. Bu darbecilerden medet umanlar var. Allah sizi ıslah etsin ve doğru yolu göstersin. Milletle bir ve beraber olmayan, milletin değerini anlayanlar, 15 Temmuz gecesi aziz milletimizin kahramanlıklarını da anlamakta güçlük çekmektedirler. Ayrımız gayrımız olmadan bir olacağız. Darbeye karşı nasıl birlikte direndiysek 2023, 2053 ve 2071 yürüyüşümüzü de beraber yapacağız. Genç kardeşlerim; çok çalışacağız. Gece demeden gündüz demeden çalışacağız. Bu gün burada farklı siyasi partilerin CHP’nin MHP’nin temsilcileri de var. Hepimiz berberiz biriz. Bizler bu cennet vatanı hiçbir zaman başkalarına teslim etmeyeceğiz. Bugün televizyonlarda gördünüz bir binbaşımızın hainlere karşı nasıl direndiğini. O binbaşı Türk milletinin evladı. Üzerinde taşıdığı üniformanın hakkını veren bir Türk askeri, ne diyor o, ’Başkomutan Cumhurbaşkanıdır’ diyor. Ne diyor, ’Bu FETÖ’cülere, bu hainlere biz gereken dersi vereceğiz’. Buraya çok uzak değil Gölbaşı’nda polis özel harekatta 47 kahraman polisimiz şehit oldu. Onların silah arkadaşları da sonuna kadar direndi. Sonuna kadar dik durdu. Allah, o kahraman polislerimizden razı olsun. Dimdik duran vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Farklı siyasi partilere mensup olabiliriz. Ama o gece herkes anlı şanlı Türk Bayrağı’nın altında dik durdu. Bu güzel cennet vatanı kimseye teslim etmeyiz. Çok çalışacağız gece demeyeceğiz gündüz demeyeceğiz çok çalışacağız. Cumhurbaşkanımız ne diyor ‘durmak yok yola devam.’”
“Millet 15 Temmuz gecesi demokrasi, millet, birlik, beraberlik, vatan, bayrak için direndi”
15 Temmuz’da yurt dışında yaşayan vatandaşlarında dik durduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, ’’Her zaman ve her şartta ve ne olursa olsun biz ecdadımıza yakışır medeniyetime yakışır şekilde onurlu dik ve vakur olacağız. Her zaman emrolunduğu gibi dosdoğru olacağız. Her bir kardeşimizin yanımızda olduğunu bilerek de safları da sık tutacağız. Aramıza hainleri almayacağız onlara izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi bir çok yurt dışında yaşayan gurbette olan kardeşimiz de dimdik durdu. onlara da teşekkür ediyoruz. Onlardan da Allah razı olsun. Çünkü yurt dışındaki bazı kişiler neyin ne olduğunu anlamadı. İşte bu kardeşlerimiz de onlara bayrakları ile sokaklar çıkarak neyin ne olduğunu gösterdiler. Yurt dışından açıklama yapan bazı siyasiler sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına, sayın Cumhurbaşkanımızın temsil ettiği millet iradesine karşı söylediği sözlerden dolayı bir çift lafım var onlara. Bu millet 15 Temmuz gecesi demokrasi, millet, birlik, beraberlik, vatan, bayrak için direndi. Bunun için darbecileri durdurdu. Şimdi siz çıkıp da Türkiye’de demokrasi var mı diye nasıl soruyorsunuz. İşte demokrasi burada. Biriz, beraberiz, meydandayız. Ama sadece ve sadece Cumhurbaşkanımıza bir şeyler söyleyebilmek için söz söyleyenler o sözleri kendilerine saklasınlar. Bizim onların sözlerine ihtiyacımız yok’’ ifadelerini kullandı.
“Birlik ve beraberliğimiz daim olacaktır”
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelerek milletin ve halkımızın yanında olduğunu açıkça ilan ettiklerini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, ’’Kendilerine teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu birlik ve beraberliğimiz daim olacaktır. İstiyoruz ki; tüm vatandaşlarımız bu meydanda bizimle beraber olsun. Onun için tekrar şunu söylüyorum; sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız, sayın Recep Tayyip Erdoğan meydanlardan çekilin diyene kadar buradayız. Allah hepinizden razı olsun. Birliğimiz daim olsun. Rabbim bu aziz milleti daim korusun" dedi.