Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “Asker elbisesi giymiş bazı alçakların, bazı çete mensuplarının, Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmış yılanların ülkemize verdiği zarar çok büyüktür” dedi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe kalkışmasında saldırıların hedefi olan Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Bakan Ala ve Genelkurmay Başkanı Akar, saldırının gerçekleştirildiği yere kırmızı karanfil bıraktı. Ardından kendisini karşılayan polislere seslenen Orgeneral Akar, şunları söyledi:
“Asker elbisesi giymiş bazı alçakların, bazı çete mensuplarının, Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmış yılanların ülkemize verdiği zarar çok büyüktür. Polis-asker daima kardeştir. Bir bütündür. Güvenlik bir bütündür. Güvenlik mimarisi bir bütündür. Bunda hiçbir şekilde bir ayrım yapılamaz. Gerekli temizliği yapıp, ülkemiz ve milletimiz için asker, polis, jandarma, korucu hep birlikte omuz omuza ülkemizin birliği ve bütünlüğünü sağlamak için azim ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Hayatını kaybeden şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum.”