Giresun Üniversitesi Senatosu, dün gece yaşanan darbe teşebbüsü ile ilgili toplanarak bildirge yayınlayarak, ‘Ülkesini ve devletini koruması için kendisine emanet edilen silahları milletine çevirenlerin sergiledikleri alçaklığı bu millet asla unutmayacaktır’ denildi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cin başkanlığında toplanan senato kararında dün gece teşebbüs darbe girişiminin doğrudan devleti, hükumeti, demokrasiyi, cumhuriyeti ve Türk milletini hedef alan aldığı vurgulanarak, bu teşebbüse içeriden ve dışarıdan destek verenleri şiddetle ve nefretle lanetlendiği bildirildi. Giresun Üniversitesi Senato kararında şunlara yer verildi;
“Daha önce de yapılan bu tür darbe teşebbüslerinin yerli ve milli kaynaklı olmadığı hepimizin bilgisi dahilindedir. Giresun Üniversitesi olarak, anayasal düzenin korunmasına yönelik tavrımızın, milletimizin meşru oylarıyla seçilmiş olan siyasi iradenin yanında olduğumuzun ve bundan sonra da yanında durmaya devam edeceğimizin kamuoyunca bilinmesini istiyoruz. Ülkemizin bir süredir tüm birimleriyle mücadele ettiği Paralel Devlet Yapılanması tarafından yapıldığı anlaşılan bu darbe teşebbüsünün, milletimize düşman unsurların tamamının ordumuzdan temizlenmesine, bu amaçla başka kurumlarda potansiyel tehdit olarak yer alan mensup ve yandaşlarının da etkisiz hale getirilmesine vesile olmasını temenni ediyoruz. Ülkesini ve devletini koruması için kendisine emanet edilen silahları milletine çevirenlerin sergiledikleri alçaklığı bu millet asla unutmayacaktır. Azim ve kararlılıkla devletine sahip çıkan, elde ettikleri kazanımların farkında olarak Türkiye’yi şerefle temsil eden milletimizin her bir ferdine şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca bu menfur darbe teşebbüsüne karşı çıkarak gerekli fedakarlığı gösteren, olaylar esnasında hayatını kaybederek şehit düşen güvenlik görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”