Giresun Valisi Hasan Karahan, demokrasi nöbetine devam ediyor.
Giresun halkı, 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla Giresun Atatürk Meydanı’nda başlattığı demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma nöbetine devam ediyor.
Giresun Atatürk Meydanı’nda demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma nöbeti tutan vatandaşların yanında yer alarak onlara destek veren Vali Karahan’a İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu da eşlik etti.
Bağımsızlığın simgesi Türk bayraklarıyla meydanları dolduran, demokrasiye ve milli iradeye hazırladıkları pankartla sahip çıktığını gösteren Giresun halkıyla ilk geceden itibaren omuz omuza olan Vali Hasan Karahan, vatandaşların arasında yer alarak onlara hitaben bir konuşma yaptı.
Vali Karahan yaptığı konuşmasında Giresun halkına gösterdiği bu dik duruştan dolayı teşekkür etti. Karahan, “Giresun her zaman hakkın yanında, Giresun her zaman milli iradenin yanında oldu. 17-25 Aralık ilk darbe girişiminde Sayın Cumhurbaşkanımızın ardında sonuna kadar duran Giresunluları ben o zaman fark etmiştim. Ondan sonrada, son anına kadar Giresunlular Milli İradenin, hakkın, hukukun ve verdiği oyun ardında durdu. Biz Milletiz. Biz Allah’ın izniyle oyumuzu verdiğimiz adamı başımıza getiririz. Beğenmesek indiririz. Söz milletindir. Buna kimse müdahale edemez. Milleti bir şekilde kandırıp, münafıkça en güvendiğin adamlar olarak, en yakınına kadar sızarak, yılanca gelip de bu Milletin liderine, bu Milletin Genelkurmay Başkanına, bu Milletin Jandarma Genel Komutanı’na hainlik yapan adamı biz istemiyoruz” dedi.
“Milletimiz ilk andan beri, böyle bir hainliği fark ettiği andan itibaren canını siper etti” diyen Karahan, “Bizde buraya devletin temsilcisi olarak, milletin hizmetinde milletin emrinde bir fert olarak, Valiliği, Jandarma Bölge Komutanlığını, İl Emniyet Müdürlüğünü bir kenara bırakarak, milletin bir ferdi olarak çıktık. Biz milletimizin yanındayız, devletimizin de emrindeyiz. Cumhurbaşkanımızın da yanındayız. Hiçbir çalışma arkadaşım, hiçbir personelim, bir anlık tereddüt göstermedi. Hepsinin alınlarından öpüyorum. Hepsi yanında, elinde, gönlünde ne varsa ortaya koydu. Toplandı ve dedi’ ki biz canımızın, kanımızın son damlasına kadar öleceksek öleceğiz devletimiz için bir canımız var, o canımızı da vermekten biran bile imtina etmeyiz’ bunu yetmiş iki millet bilsin” ifadelerini kullandı.