Giresun’un Yağlıdere ilçesinde meydanları dolduran yüzlerce kişi Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto ederek bugün de ’Demokrasi Nöbetine’ devam etti.
Eski Belediye binasının olduğu alanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ilk günden bu yana nöbet tutan vatandaşlara Bulancak Belediyesi Mehteran takımı ve il milletvekilleri de destek verdi.
Yeni belediye binasının önünden başlayan ‘demokrasi nöbeti’ yürüyüşünde Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk İlçe Emniyet amiri, İlçe Jandarma komutanı, belde ve belediye başkanları ile ilçe kaymakamı kol kola girerek yüzlerce vatandaşlar nöbetin tutulduğu alana yürüdüler.
Yürüyüş esnasında mehter takımının çalığı marşlara eşlik eden vatandaşlar ellerinde ki Türk bayraklarını sallayarak sloganlar attılar.
Nöbet alanına kurulan Kürsüde vatandaşlara hitap eden AK Parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
Elinde Türk bayrağı ile nöbet alanına akın eden vatandaşlar ise nöbetlerini başkomutandan gelecek olan ikinci bir emre kadar kararlıkla sürdüreceklerini söylediler.
Alana gelerek nöbet tutan vatandaşlardan Mehmet Doğanay ise daha önce kendisinin de FETO cemaatine katıldığını ve yanlış yolda olduklarını gördükten sonra onlardan uzaklaştığını belirterek, “ bunlar öyle bir insan ki milletin dini sömürerek, bütün halkın yok himmetti diyerek paralar topladılar. Güçlendiler büyüdüler, büyüdüler askerimize, adaletimize, milletimize sızdılar en sonunda da Türk bayrağını indirip yerine bayrak dikmeye çalıştılar. Her şeyi hesapladılar ama Türk halkının, milletinin kalbinde ki imanını, sevgisini, Türk milletinin kanında ki Osmanlıdan kalan kanı ve Peygamber efendimizin gerçek askerleri olduğunu hesaplayamadılar. Bende bu cemaate girdim 1995 yılında ve o zamanlarda onların yaptığı yanlışı görünce 1998 yılında kendim bıraktım. İyi i bırakmışım sadece o zaman ki verdiğim hayırlara üzülüyorum. Cenabı Allah’ım ondan dolayı beni affeylesin” dedi.
Mehter takımı eşliğinde devam eden nöbete çevre binalarda kalan vatandaşlarda pencerelerine, balkonlarına astıkları ve ellerinde salladıkları bayraklarla destek verdiler.