Giresun’dan geçtiğimiz hafta sonu oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçını izlemek üzere İstanbul’a giden fanatik Beşiktaş taraftarı Gökhan Karaosmanoğlu’nun maçın ardından Vodafone Arena’da görevli çevik kuvvet ekibine yönelik stat çıkışında düzenlenen terör saldırısından dakikalar öncesinde kurtulduğu ortaya çıktı.
Hain saldırıda çoğunluğu polis olmak üzere 44 kişi şehit olmuş, 155 kişi de yaralanmıştı. Beşiktaş taraftarı olan ve ilk defa Vodafone Arena’da Beşiktaş maçını izlemek için Giresun’dan İstanbul’a gittiğini belirten Gökhan Karaosmanoğlu, o gece yaşadığı korku dolu anları İHA’ ya anlattı.
Yaşanan patlamayı ilk önce gök gürültüsü sandığını belirten Karaosmanoğlu, “Vodafone Arena’yı görmek için ilk defa Bursaspor maçına gittim. Gayet güzel bir karşılaşmaydı ve Beşiktaşımız maçı kazandı. Maçtan çıktıktan sonra saat 22 sıralarında gök gürültüsü gibi bir ses duyduk. Havaya baktığımızda gayet açık bir hava olmasına rağmen buna anlam veremedik. Daha sonra öğrendik ki az önce bulunduğumuz mevkide iki tane bomba patlamış. Biz sesin geldiği bölgeden otelimize dönmek için yola çıktığımızda yolların kapalı olduğunu gördük, taksiciler bizleri araçlarına almadılar. Yürümek istedik, yolar kapalıydı. Yüzlerce ambulans, itfaiye olay yerine intikal ediyordu. Gerçekten çok tedirgin olduk. Daha sonra saat 1.00-1.30 gibi yollar trafiğe açıldı. Hiç tanımadığımız insanlarla beraber 4-5 kişi taksiyi dolmuş yapıp otelimize kadar gittik” dedi.
Kaldıkları otelin bulunduğu Taksim’de insanların tedirgin halde kaçıştığını vurgulayan Karaosmanoğlu, “Otelimizin bulunduğu Taksim’de insanlar tedirgindi. Herkes korku halindeydi ve sokaklar yarı yarıya boşalmıştı. Bizde çok tedirgin olduk, az önce bulunduğumuz mevkide onlarca insan öldü. Maalesef bir sürü şehit verdik, çok üzücü bir olay” ifadelerini kullandı.