Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Uluslararası Turizm Haftası kapsamında, GAÜ Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu tarafından Organize edilen Kültür günlerinde öğrenciler, kendi kültürlerinin parçası olan kıyafet ve yemeklerini, tüm kampüs öğrencilerine sunma fırsatı yakaladı. Kültür günü kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen gastronomi yemek yarışmasında, özenle pişirilen yemekler jüri üyelerinden beğeni aldı.
Gerçekleştirilen gastronomi yarışmasında, Türkiye’nin Gastronomi dünyasında tanınmış şeflerinden, Serkan Bozkurt, Hazer Amani ve GAÜ Gastronomi Şef ve Öğretim Üyeleri Yrd. Doç.Dr. Hüseyin Bozdağlar, Ali Özçil, Mustafa Şah, Merit Oteller Grubu Mutfak Direktörü Onur Karaçay ve GAÜ Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokul Direktörü Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel jüri olarak bulundu.
ÖĞRENCİLER ÖNEMLİ TECRÜBELER KAZANDI
Öğrencilerin zaman kısıtlaması ve hijyen kurallarını, yaratıcılık ve tabak sunumu ile birleştirdikleri becerileri ile yaptıkları yemekler karşısında jüri üyeleri, yarışmanın galibini seçmekte zorlandı. Yaptıkları yemeklerin kritiklerini ve kendilerini nasıl geliştireceklerine dair tavsiyeler alan öğrenciler, bundan sonraki hayatlarına dair önemli tecrübeler ve kazanımlar elde etti.
“ORGANİZASYONLARIN DEVAMI GELECEK”
Yarışmanın ödül töreninde konuşan, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokul Direktörü İsmet Esenyel,“Öğrencilerimizin ortaya koyduğu performans, bizleri yaratıcılıklarının genişliği ve el becerileri anlamında çok memnun etmiştir. Buna benzer yarışmalar hem öğrencilerimizin motivasyonunu artırmakta, hem de okulumuzun sektör ile buluşmasına vesile olmaktadır” dedi. Esenyel, “Bugün Üniversite tarihimizde bir milattır, bu organizasyonlarımız çoğalarak artacaktır” diye ekledi.
GAÜ Gastronomi Başkanı Hüseyin Bozdağlar ise “Öğrencilerimize sunduğumuz imkânlar, hız kesmeden artarak devam edecektir. Bugünün hazırlanmasında emeği geçen tüm akademik ve idari kadromuza ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
MADALYALARI KONUK ŞEFLER TAKTI
Kıbrıs’ta bulunmaktan son derece mutlu olduklarını ifade eden konuk şefler, GAÜ’ nün gastronomi alanında hızla büyüdüğünü ve adından söz ettirdiğini son olarak da böylesine güzel bir kampüste olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Yarışmada en iyi performansı sergileyen, Münevver Kocatepe birinci, Çiğdem Ormanlı ikinci ve Turan İlbar ise üçüncü olurken, madalyalarını konuk şeflerden aldı.