OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de "Gökçedam Köyü BTC ile Kazanıyor" Projesi kapsamında, 25 çiftçiye 4 bin 500 zeytin fidanı dağıtıldı.

Etkinlikte konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Örel, Gökçedam köyü için hazırlanan projenin BTC Sürdürülebilir Kalkınma Girişimi Küçük Destek Fonu (KDF) tarafından desteklendiğini belirtti.

Projenin toplam bütçesinin 68 bin 750 lira olduğunu, bunun 13 bin 500 lirasının BTC tarafından desteklendiğini ifade eden Örel, şunları kaydetti:

"Projeyle sertifikalı bir Gemlik çeşidi zeytin fidanının tanesi, 6 liradan alındı. Köyde susuz, kıraç arazilere 4 bin 500 sertifikalı zeytin fidanı dikilmesi sağlanacak. Bu sayede çiftçilerimiz 161 dekar kapama zeytin bahçesi tesis edecek. Proje ile üretim maliyeti düşük, katma değeri yüksek, kolay pazarlanabilen, ilimizin toprak ve iklim özelliklerine uygun bir tarım ürünü olan zeytinin köyün kıraç arazilerinde yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi ve böylelikle ürün çeşitliliği ve gelirin artırılması sağlanacak. Proje ülkemiz bitkisel yağ ithalatının azaltılmasına katkı sunacak. Zeytin hasat döneminde köylülerimiz bu bahçelerde çalışarak gelir elde edecek."

Konuşmaların ardında çiftçilere zeytin fidanı dağıtıldı.