Merkezi Ankara’da bulunan Gezen Adam Ekspertiz Firması’nın Kahramanmaraş Bayisi, Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi’nde yeni bir şube açtı. Firma yetkililerinden

Eren Yücegül: “Bu işte köklü olmak veya afili kağıtlar hiçbir anlam ifade etmiyor. Bu işte tamamen usta faktörü ve işini sevmeye bağlı. Biz Kahramanmaraş’ta yakın zamanda farkımızı ortaya koyacağız” dedi

Araç alırken ve satarken hayati öneme sahip olan ekspertiz raporları artık daha da önemli bir hale geldi. Bazı vatandaşların yaşadığı sıkıntıları dikkate alınarak açılan ve sektörün içinde uzun zamandan bu yana bulanan Gezen Adam Oto Ekspertiz, araç alım satımında bulanan vatandaşların imdadına yetişti. Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi’nde yeni bir şube açan firma, Kahramanmaraş ve bölgesindeki tüm araçlara yüzde 100 güven tecrübe ile hizmet verecek.

HERKESİN SORUNUNA ANINDA ÇÖZÜM

Konu hakkında bir açıklama yapan Eren Yücegül şunları söyledi: “Biz yıllardan bu yana gezen adam ekibi olarak, şehir dışı müşterilerimizle devamlı olarak çalışıyorduk. Nasıl çalışıyorduk? Müşterimiz bizi arıyordu ekspertiz talep ediyordu. Bizde yerelde ki firmalar ile anlaşıyorduk. Biz aracın ekspertizini yapıyorduk, çekimlerini yaptırıyorduk. Kahramanmaraş’ta aşağı yukarı tüm ekspertiz firmaları ile çalıştık. Türkiye genelinde de sistemimiz böyle zaten. Bunun neticesinde tüm firmalarda gördüğümüz eksiklikleri, biz giderebilmek için önce Ankara, sonra Bursa, hazır hale getirilen Ordu ve Antalya şubesinden öncede Kahramanmaraş şubesini açtık

BİZİM FARKIMIZ NE DİYENLERE EN GÜZEL SEÇENEĞİNİZ

Farkımız ne diyecek olursanız? Birincisi, fiziki airbag kontrollerini Kahramanmaraş’ta geniş çapta yapan tek firma olarak öne çıkıyoruz. Fiziki airbag dediğimiz sistem insanların çokça müzdarip olduğu bir konu. Şöyle ki, insanların aracı alıyor, aracı aldıktan sonra hatası ve boya sorunu yaşanmıyor. Ama detaylı olarak ekspertize girdiğiniz zaman airbag’ler patlamış.

15-20 DAKİKADA EKSPERTİZ YAPMIYORUZ

Bu neden oluşuyor. Ekspertiz firmalarının 15-20 dakika ekspertiz yapmalarından kaynaklanıyor. Bunun neticesinde afaki rakamlar olan 400-500 TL civarında ücret talep ediliyor. Bu ücreti alıyorlar airbag kontrolleri yok, yapsalar bile sadece makineye bağlayıp yapıyorlar. Makineyi kandırmak çok kolay. Makinede direnci arttırdığınız zaman otamatik olarak görmeyecek. Bunun neticesinde insanlar yanılğıya düşebiliyorlar. Biz ne yapıyoruz? Bütün airbag’leri teker teker sökerek tüm kontrolleri sağlıyoruz. Alıcı satıcı arasında bir köprü kuruyoruz.

YİNE KAHRAMANMARAŞ’TA İLK KEZ UYGULANAN BİR SİSTEM VAR BİZDE

Diğer ekspertiz firmalarında olabilir ama kullanmayı bilen personelleri yok. Burası çok önemli. Conta kaçak testi dediğimiz bir makinemiz var. Farklı bir cihaz. Piyasada bilenen kaçak cihazlarından farklı. Yüzde 100’e kadar garanti sağlıyor. Dünyaca ünlü bir firmanın geliştirmiş olduğu bir ürün. Biz bunu kullanıyoruz. Ekstradan yine sadece Gezen Adam Ekspertiz bayilerinde bulanan kilometre tespit cihazımız var. Bu cihaz sadece araçların yaptığı kilometreleri ölçüyor. Bu cihazla aracın beynine bağlanıyoruz, beyinlerindeki kilometre ekranlarını çekiyoruz.

Sosyal medya hesaplarımızdaki insanların yüksek derece memnuniyet ile ayrıldıklarını görebilirler. Yeter ki bizi bir kere denesinler.

3 FİRMANIN BULAMADIĞI ARACIN SORUNUNU BULDUK

İlginç bir olaydır. Dün bir araç geldi ekspertiz için. Kahramanmaraş’ta 3 ekspertiz firmasına gitmişler. Ardından araç bize geldi. Ekspertiz firmaları da tereddütte kalmışlar. Araç sahibi aracını geçen hafta alıyor. Ekspertize götürüyor ve ilana koyup aracını satmak istiyor. Dünde bir müşteri çıkıp aracına talip oluyor. Satıcının aracı alırken ekspertiz yaptığı Kahramanmaraş’ta bulanan firmaya gidiyorlar. Aynı ekspertiz 10 gün arayla ilk ekspertiz raporunda tavan değişen, daha sonraki ekspertizde tavan boyalı deniyor. Kapartoya bakan ustamız İstanbul’da köklü firmalarda çalışmış birisi. Kendisi aracı inceledi bu aracın tavanında kesilme var dedi. 3 ekspertiz firmasının hem kaporta ustaları hem de yöneticileri geldiler ve 1 saat onları araçta yapılan işlemleri teker teker ayrıntılı bir şekilde izahatını yaptık. Böyle durumlar yaşamamak için güvenirliliği yüksek firmaları tercih etmeleri lazım. Bu işte tamamen usta faktörü ve işini sevmeye bağlı. Biz Kahramanmaraş’ta yakın zamanda farkımızı ortaya koyacağız”

HABER FOTOĞRAFLARI