Denizli’nin Çal ilçesi İsabey Mahallesinde yaşayan ve 5 yaşından beri görme engelli olan evli, 3 çocuk annesi Seher Meşe’nin okuma aşkı herkesi kendisine hayran bıraktı. İlkokulu bitiren ancak aradan geçen yıllara rağmen okuma aşkını hiç kaybetmeyen Meşe, 40 yaşında liseyi bitirerek örnek bir başarıya imza attı.
2013 yılında Çal Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açık ortaokula kayıt yaptıran Meşe, 9 ayda açıktan ortaokulu bitirerek mezun olup diplomayı almayı başardı. Okuma aşkı bitmeyen Meşe, 2014 yılında açık liseye başvurup, çiftçi eşi Halil Meşe’nin kendisine verdiği destekle 2,5 yılda da açık liseden mezun oldu. 3 çocuk annesi Meşe, düzenlenen törenle lise diploması aldı.
Çal Kaymakamlık Makamında düzenlenen törene Kaymakamı Selami Korkutata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Temel, Çal Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Talat Çelikkaya ve Seher Meşe ile birlikte eşi Halil Meşe katıldı.
"Hayalimde üniversite psikoloji bölümü var"
İçinde küçüklükten beri okuma hevesi oluduğunu belirten Seher Meşe, "Gözlerimin görmemesi benim için çok engel olmadı. Gerek ortaokul gerekse lise derslerine çalışırken bu hayattaki en büyük destekçim ve yoldaşım değerli eşimin fedakarlıkları ve yardımları sayesinde bu başarıyı yakalamaktan duyduğum mutluluk gerçekten tarif edilemez bir duygu. Eşim akşamları ve boş zamanlarında bana kitapları bıkmadan usanmadan okudu ve anlayamadığım, takıldığım noktalarda bana sürekli yardımcı oldu. Bu şekilde derslerime çalıştım ve bugünleri görmek nasip oldu. Ortaokul ve lise bitti, şimdi sırada üniversite var. Üniversitede Psikoloji bölümü okumak en büyük hayalim. İnşallah onu da başarmak kısmet olur. Aynı zamanda açık ortaokula kayıt olduğum günden beri bize her türlü yardımını esirgemeyen Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Talat Çelikkaya’ya da teşekkürü bir borç bilirim. Onun ilk günden beri bana ve eşime verdiği her türlü moral ve desteği sayesinde mezun oldum" diye konuştu.
"Harika bir başarı öyküsüne şahit oluyoruz"
Törende Meşe’nin diplomasını veren ve başarısını takdir eden Çal Kaymakamı Selami Korkutata, "Bugün burada gerçekten harika bir başarı öyküsüne şahit oluyoruz. Öğrencimizin gözleri görmüyor ama içindeki okuma aşkı bizleri çok duygulandırmıştır. Bu başarı tüm gençlerimiz ve öğrencilerimiz için bir örnek teşkil etmelidir. Öğrencimizi bu üstün başarısından dolayı tebrik ediyorum. Bizler bu şekilde başarılı öğrencilerimize maddi manevi her türlü desteği vermeye her zaman hazırız. Bu başarı öyküsü hepimiz için onur vericidir. Öğrencimizi tekrar tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Seher Meşe’yi başarısından dolayı tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, "Müdürlüğümüz adına öğrencimizin bu üstün başarısını tebrik ediyorum. Böylesine etkileyici bir gayret, azim ve nihayetinde zafer öyküsü hepimizi çok duygulandırmış ve bizde derin tesirler bırakmıştır. Bizler de müdürlüğümüz olarak bu şekildeki başarıları desteklemeye her zaman hazırız. Bu öğrencimiz için de görme engelliler için özel olarak hazırlanan Braille alfabesinden oluşan kaynaklar temin etme anlamında çalışma başlatarak bu başarıyı küçük de olsa ödüllendirmek istiyoruz. Hayatlarında daha nice başarılara imza atacaklarına inanıyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.