Gri listede yer alan PKK’nın Yüksekova sözde bölge temsilci yardımcısı "Roni İslam" kod adlı Talip Bartın öldürüldü.
Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, Yüksekova’da devam eden operasyonlar esnasında Yüksekova’dan kaçma hazırlığı içindeyken güvenlik kuvvetlerine gelen bir ihbarla yerleri tespit edilen ve çatışmaya giren teröristlerden 6’sı etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin hepsi kırsal kökenli olup, Cemil Bayık’ın son talimatıyla bölgeden ayrılmaya çalıştıkları tespit edildi. Ancak güvenlik kuvvetleri yerlerini tespit ederek silahlarıyla beraber etkisiz hale getirdi.
6 teröristin başında lider konumunda olan kişinin gri listede yer alan Yüksekova sözde bölge temsilci yardımcısı "Roni İslam" kod adlı Talip Bartın olduğu tespit edildi. Kırsal kadronun çözülme ve kaçışının sürdüğüne dikkat çeken güvenlik birimleri, geride kalan YPS’li (eski adıyla YDG-H) PKK’lıların da sözde özgürlük adına ölüme terk edildiğini belirtti.
KARAYILAN İLE BAYIK BİRBİRİNE DÜŞTÜ
Öte yandan, bölgeden alınan son bilgilere göre Murat Karayılan ile Cemil Bayık’ın arasında il ve ilçelerde sürdürdükleri çatışmaların devamı konusunda ciddi bir görüş ayrılığı yaşanıyor. Karayılan’ın Cemil Bayık’ın tam tersine il ve ilçelere kırsaldan takviye göndermek istediği ve buralardan çekilmelerinin kendi sonlarını getireceği noktasında olduğu bildirilirken, Bayık’ın ise bunun tersine yetişmiş kırsal elemanlarının süratle il ve ilçelerden çekilerek mücadelenin kırsalda yürütülmesini istediği ifade ediliyor. Bu konuda iki sözde terörist başı ve onları destekleyen gruplar arasında ciddi görüş ayrılığından dolayı sert tartışmalar yaşandığı bilgisi alındı.