Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) işbirliğiyle Suriyeli ve yabancı eleman istihdam etmek isteyen sanayicilere uzmanlar tarafından danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı.

6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu ve 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İznini düzenleyen kanun uyarınca Türkiye’de çalışmak isteyen yabancıların çalışma izni alması gerekiyor. Bu kapsamda GSO bünyesinde ve GSO Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde (GSO-MEM) görevli uzmanlar tarafından üyelere bilgilendirme yapılıyor. GSO üyesi firmaların çalıştırmak istedikleri Suriyeliler dahil yabancı elemanlar için almaları gereken çalışma izni hakkında bilgilendirme yapılarak uygulamalı destek sağlanıyor. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi GSO-MEM’den 0342 503 01 10 - dahili 116 ve GSO’dan, 0342 221 09 00 - dahili 342 numaralı telefondan öğrenilebiliyor. GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, oda üyelerine bilgilendirme kapsamında, işveren ve işçinin şartlarına bakılarak bakanlığın kriterlerine uygunluğunun incelendiğini söyledi. Bakanlığın ilgili birimleriyle irtibat kurularak çalışma izni konusuna hızlı şekilde çözüm bulunduğunu kaydeden Göncü, “Danışmanlık hizmeti vermek için uzmanlarımız Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda başvuru otomasyonundan uygulamalı eğitim aldı. Bunun sonucunda kentimizin ve ülkemizin istihdamına katkı sunmuş olacağız” dedi.

İstihdamı artırma noktasında bu uygulamanın çok faydalı olacağını belirten Göncü, “Mesleki eğitime önem veriyoruz. Firmalarımızın Suriyeliler dahil yabancı eleman çalıştırma konusunda bilgilendirilmeleri için bu çalışmayı başlattık. Amacımız kentimizin aktif sanayi iş gücünü daha da artırmaktır” diye konuştu.