Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, eğitimin kentin ve Türkiye'nin öncelikli sorunu olduğun belirterek, bu sorunun çözümü için her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz ve öğretim üyeleri, GTO Başkanı Bartık'ı ziyaret etti.

Bartık, ziyarette, eğitimle ilgili konuları gündemlerinin başına aldıklarını aktardı.

Gaziantep'in bir numaralı sorununun eğitim olduğuna dikkati çeken Bartık, bu konuda atılan bütün adımlara destek verdiklerini belirterek, "Eğitim için yapılan çalışmaları geleceğe yatırım olarak görüyoruz. Eğitim ilimiz ve ülkemizin öncelikli sorunudur, bu sorunun çözümü için her türlü desteğe hazırız" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in ticaret ve sanayide önemli yere geldiğini hatırlatan Bartık, aynı başarının eğitimde de gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Kalkınmanın tek başına ekonomik gelişmişlikle olmayacağına işaret eden Bartık, şunları kaydetti:

"Kalkınma ekonomik, sosyal, kültürel her alanda gelişmek demektir. Tüm bunların temelini de eğitim oluşturur. Gaziantep genç nüfusuyla Türkiye ortalamasının üzerinde yer alıyor. Bu genç nüfusun iyi eğitilmesi gerekiyor. Bunun için de herkesin üzerine düşeni yapması gerekir."

GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz da Gaziantep'te ilk kez eğitimle ilgili kongre düzenleyeceklerini vurguladı.

Gaziantep'te, 7-9 Mayıs arasında gerçekleştirilecek "Geleceğin Eğitim Politikaları" konulu kongreye 400'e yakın katılımcının iştirak edeceğini ifade eden Yavuz, kongrenin üniversite, il ve eğitim adına önemli olduğunu kaydetti.