Çankaya’da eğitim veren Güç Koleji, 15 Temmuz şehitlerinin sürekli anılması için okulda “15 Temmuz Şehitleri Panosu” oluşturdu.
Güç Koleji 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini yaşatmak için okulda “15 Temmuz Şehitleri Panosu” oluşturdu. Güç Koleji’nin Kurucusu Ali Osman Çetin, yaptığı açıklamada, öğrencilerin 15 Temmuz gecesinde yapılan hain saldırıda, şehit olan kahramanlarımızı devamlı yad etmesi ve hatırlayabilmesi için bu panoyu yaptıklarını bildirdi.
Türk milletinin demokrasi şehitlerine minnet borçlu olduğunu kaydeden Çetin, “’Millet olarak 173’ü sivil toplam 240 şehide minnet borçluyuz. Milletimiz ve bu büyük devletimiz inşallah bir daha böyle acılar yaşamaz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi Anma etkinlikleri çerçevesinde, ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ temasıyla öğrencilerimizin seviyeleri dikkate alınarak çeşitli etkinlikler yapacağız. Geleceğin teminatı olan çocukları ve öğrencileri, milli, manevi ve insani değerleri ile tarihsel ve kültürel hassasiyetleri benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı ve devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmenin çabasındayız” diye konuştu.
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma konusunun tüm sınıf ve şubelerde ilk ders saatinde öğrencilere anlatıldığını ifade eden Çetin, okula astıkları pano ile de bu durumu perçinlemeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.