Hekimhan'ın girişinde çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Tüfenkci, ilçe merkezine geçerek vatandaşlarla selamlaştı. 
Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, depremlerde zarar görenlere "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Vatandaşlara seçimlerde verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Tüfenkci, Malatya'nın bakanlık hasretinin de bu dönem giderildiğini söyledi.

Tüfenci, birlik ve beraberlik içerisinde, birbirlerine yardım ederek ilçeyi daha da büyütmeye gayret edeceklerini belirterek, burasının büyümesi halinde Malatya'nın ve Türkiye'nin de büyüyeceğini aktardı.

Birlik ve beraberliği daha yukarılara taşımak gerektiğini vurgulayan Tüfenkci, "Küçük hesaplar, şahsi hesaplar içerisinde koşmadan Hekimhan'ı, Malatya'yı büyütmenin hesabı içerisinde olmalıyız" dedi.

- "Yaraların tamamı sarılacak"

Bakan Tüfenkci, daha sonra depremlerde zarar gören Dursunlu Mahallesi'ne geçti. Evleri hasar gören ve konteynere yerleşen ailelerle görüşen Tüfenkci, depremzedelere gereken her şeyin yapıldığını bildirdi.

Tüfenkci, depremin hemen ardından Valilik, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkilileri ve milletvekillerinin gerekenleri anında yaptığını belirterek, şöyle devam etti:

"Çok şükür depremlerde can kaybı olmadı. Bu da bizi sevindiriyor. Evleri zarar gören vatandaşlarımız, konteynerlere yerleştirilerek kısmen rahat etmeleri sağlandı. Elektrikle ilgili sorunlar vardı. Sayın Valimizin de girişimleriyle o sorun da çözüldü. Kısa zamanda yaraların tamamı sarılacak. Depremden zarar gören tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Daha sonra Güzelyurt Mahallesi'ne geçen Bakan Tüfenkci, deprem nedeniyle minaresi zarar gören Güzelyurt Merkez Camisi'nde incelemelerde bulundu.

Yetkilerden bilgi alan Tüfenkci, ardından Söğütlü Mahallesi'ni ziyaret etti. Burada mahalle muhtarından bilgi alan Bakan Tüfenkci, konteynerdeki bir aileyi ziyaret ederek, kendisine ikram edilen çayı içti, sorunları dinledi.

Ziyaretlerde Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hekimhan Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve AFAD İl Müdürü Hamza Demiralp de hazır bulundu.