MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "İnşallah bizler bu terörün kökünü hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde kazıyacağız. Türkiye'yi güzel günlere ulaştıracağız" dedi.

Tüfenkçi, AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel iftar programında yaptığı konuşmada, mübarek günlerde Türkiye'de ve dünyada acıların, gözyaşlarının, gönül yaralarının devam etmesi sebebiyle üzüntü içerisinde olduklarını söyledi.

Tüfenkci, kan dökmenin yasaklandığı, kalp kazanmanın teşvik edildiği bir ay içerisinde olduklarını belirterek, "Öyle bir ay ki başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş. Böyle bir ayda devam eden bu hadiselerin müsebbiplerinin bir an önce hak yolunu bulmalarını, doğruyu görmelerini cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz." diye konuştu.

Terörün hain yüzünü ramazanda da gösterdiğini ifade eden Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Terör hain yüzünü içinde bulunduğumuz şu mübarek günlerde bile gösteriyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul ve Mardin'de patlayan bombalar yine canımızı yaktı. Şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Bu vesileyle bu topraklar, bu vatan için hayatını kaybeden bütün şehitlerimize cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah bizler bu terörün kökünü hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde kazıyacağız. Türkiye'yi güzel günlere ulaştıracağız. Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da ekonomimizi kalkındırmaya, insanımıza iş, aş bulmaya gayret gösteriyoruz. Bu iki mücadeleyi birlikte yürütmek gerçekten kolay değil. Ama bütün öngörülere rağmen, bütün kötü senaryolara rağmen Türkiye son 26 çeyrektir büyüyor, büyümesine de devam ediyor."

Tüfenkci, AK Parti'nin kuruluşundan bu güne tabanından tavanına kadar her kademesinde liyakat ve hizmet esaslı bir değişimin kesintisiz yaşandığını kaydetti.

AK Parti'de isimlerin değiştiğini ancak kimsenin çalışmaktan vazgeçmediğini belirten Tüfenkci, "Sizlerin varlığı bu davanın devamını sağlayan yegane unsurdur. AK Parti'de değişimlere rağmen AK Parti'nin güçlü yürüyüşüne devam etmesi bu davanın sağlam temeller üzerine inşa edilmesinden kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini, bu mücadelenin milletin ve milletin egemenliğinin mücadelesi olduğunu söyledi.

İftar programına, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, milletvekilleri Nurettin Yaşar, Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partililer katıldı.