Gümüşhane’de dün gece yarısı başlayan kar yağışının ardından kent merkezinde kar kalınlığı 8 santimetreye ulaşırken, ilin tamamını da beyaza büründü.

Dün akşam saatlerinde yağmur şeklinde başlayan ve gece yarısından sonra kara dönüşen yağışla birlikte son 24 saatte metrekareye 6,2 kilogram yağış düşerken, kar kalınlığı da il merkezinde 8 santimetre olarak ölçüldü.

Gece boyunca hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 2 derece olarak gerçekleştiği Gümüşhane’de yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken en düşük hava sıcaklığı da sıfırın altında 10 derece ortalamasında gerçekleşti.

Karayolu ağında bulunan Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana dağı, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun dağı, Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk dağı, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün dağı ve Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan dağı geçitlerinde yağış zaman zaman etkili olurken, bu geçitleri kullanan sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İl genelinde etkili olan yağış nedeniyle yüksek köylere ulaşımı sağlayan yollarda sorun yaşanmaması için İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin karla mücadele çalışmalarına başladığı öğrenildi.

Son meteorolojik değerlendirmelere göre Gümüşhane il genelinde kar yağışının aralıklı olarak hafta sonuna kadar devam edeceği tahmin ediliyor.