Gümüşhane’de 15 Temmuz’da FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından başlayan Demokrasi Nöbeti uygulaması 27.gününde Uğur Işılak konseri ile sona erdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlayan ve yine onun çağrısıyla son bulan Demokrasi Nöbeti uygulaması Atatürk Caddesi Belediye Başkanı binası önünde gerçekleştirildi.
Günlerdir trafiğe kapatılan caddede kurulan dev ekran ve platform üzerinde gerçekleştirilen etkinlik her zaman olduğu gibi saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı.
“ALLAH BU BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN İNŞALLAH”
Programda konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 15 Temmuz’dan beri Gümüşhanelilerin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirterek başta organizasyonu sorunsuz bir şekilde gerçekleştiren Belediye Başkanı Ercan Çimen olmak üzere emeği geçen herkese, tüm katılımcılara teşekkür etti. Darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, gazilere de acil şifalar dileyen Vali Memiş, “Sizlere hizmet etmekten büyük bir gurur ve onur duyuyorum. Bir aya yakın bir süredir burada hiçkimsenin burnu kanamadan çok güzel organizasyonlara imza attık. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın inşallah” dedi.
Halka hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Vali Memiş, “Normale döneceğiz. Hedeflerimiz var. Tüm köylerimizin yollarını asfaltlamak istiyoruz. Merkezi ve yerel yönetimlerin tüm unsurlarıyla Gümüşhane’ye kısa sürede büyük hizmetler yapmak istiyoruz. Sizlerin de desteğiyle somut, elle tutulur hizmetler yapmak istiyoruz” diye konuştu.
FETÖ terör örgütüyle hep birlikte mücadele edeceklerini dile getiren Vali Memiş, “Bu mücadeleyi beraber gerçekleştireceğiz. FETÖ unsurlarını Gümüşhane’nin her tarafından söküp atacağız inşallah. Suça bulaşmamış insanlara haksızlık yapmak istemiyoruz. Bu bizim birinci derecedeki önceliğimiz” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Türkiye’nin 2. İstiklal Zaferini kazandığı 15 Temmuz tarihinden sonra Gümüşhaneliler olarak gerçekleştirdiklerini ‘Demokrasiye sahip çıkma’ programlarının sona erdiğini hatırlattı.
“27 GÜNDÜR DEMOKRASİ NÖBETİ TUTAN HERKESE TEŞEKKÜRLER”
15 Temmuz tarihinin Fetullahçı/Paralel terör yapılanması için bir yok oluşun başlangıcı, Türkiye için ise bir yeniden şahlanışın miladı olduğunu ifade eden Başkan Çimen, “27 dündür demokrasimize, vatanımıza, cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza, bayrağımıza gösterdiğiniz sevgi ve bağlılık ve Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gösterdiğiniz sadakat ve vefadan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Hainler kendilerine Amerika’da, Pensilvanya’da yer, yurt, vatan bulabilir ama bizim Türkiye’den, Anadolu’dan başka yerimiz, yurdumuz yok” diye konuşan Çimen, “Bu vatan bizim. Bizim başka yerimiz yurdumuz yok. Onun için hangi ahval ve şartlarda olursa olsun biz her zaman canımızı vatanımıza fedaya hazırız” dedi.
“GÜMÜŞHANE, TÜRKİYE’DE FETÖ/PDY’NİN EN ÖNCE TEMİZLENDİĞİ İL OLACAKTIR”
Dünya tarihinde benzeri görülmeyen FETÖ terör örgütünün en kısa zamanda Türkiye’den silinip temizlenmesi için devletin her çalışmayı kılı kırk yararak yaptığına vurgu yapan Çimen, “Gümüşhaneliler olarak bundan sonra bize düşen görev devlet yetkililerine her konuda yardımcı olmamızdır. Bu çalışmalarda en önemli nokta; kışkırtmalara ve yönlendirmelere dikkat edilmelidir. Masum insanların art niyetli, kişisel menfaatler ve şahsi ve siyasi hesaplarla yalan ve yanlış ihbarlarla veya sosyal medyada yine yalan ve yanlış bilgi ve mesajlarla karalanmamasıdır. Bu durum hem devlet yetkililerimizin işini uzatır, hem de zaten böyle bir durum da yasalarımızca suçtur. Bu tür art niyetli kişiler öyle zannediyorum ki emniyet yetkilileri tarafından da takip edilmektedir. Bizler doğru bildiklerimizi cesaretle, hiçbir şeyden çekinmeden yetkililerle paylaşacağız ve bu dayanışmamızla belki de Gümüşhane, Türkiye’de FETÖ/PDY’nin en önce temizlendiği ilk il olacaktır” diye konuştu.
“BU HAİN İNSANLIĞIN, İSLAM’IN, TÜRKİYE’NİN, HAK, HUKUK VE ADALETİN KATİLİDİR”
FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in Türkiye’nin, insanlığın ve İslam’ın katili olduğunu dile getiren Başkan Çimen, Gülen’e sempati gösterenlere “Bu hainin peşini artık bırakın. Katiline aşık olan hasta ruhlar gibi olmayın. Bu hain, katildir. İnsanlığın katilidir. İslam’ın katilidir. Türkiye’nin katilidir. Hak, hukuk ve adaletin katilidir. Bu katile sempati besleyenler de, ‘acaba… ama… lakin…’ gibi laflar edenler de artık bundan sonra katilin arkadaşlarıdır. Yani onlar da katildir. Onun için bu katilin sevgisi ve sempatisini taşıyan hiçbir kişiyi, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi’nin bu güzel diyarında görmek istemiyoruz. Bu güzel ilimizde de, bu güzel yurdumuz da FETÖ/PDY haini istemiyoruz. Bu hainler, yılan gibi, bu milletin ekmeğini yiyip, suyunu içip zehir yaptılar. Yılanlaştılar. Ve zehirlerini en son 15 Temmuz akşamı kustular. Ama, artık yılanın dişleri sökülmüştür. Beli kırılmıştır. Kafası ise, çok yakın bir zamanda ezilecek ve bu ezilişi de bütün dünya ibretle seyredecektir” çağrısında bulundu.
10 BİN KİŞİ AYAKTA DİNLEDİ
Başkan Çimen’in konuşmasının ardından sahne alan ünlü sanatçı Uğur Işılak ise alanı dolduran ve şarkılarının neredeyse tamamına eşlik eden yaklaşık 10 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.
Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yaptığı parçayı tüm Gümüşhanelilerle birlikte seslendiren Işılak, parçalarının arasında vatandaşlarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi.
Tüm Türkiye’nin 3 haftayı aşan bir süredir meydanlarda olduğunu ve meydanların hınca hınç dolu olduğunu ifade eden Işılak, “Meydanların dolma sebebini biliyoruz. Başkomutan ‘Ben milletimi meydanlara davet ediyorum’ dedi, o gün bu gün millet meydanlarda. Meydanlarda iki duyguyu yaşıyoruz. Bunlardan birisi hüzün, diğeri sevinç. Hüznümüz şehitlerimiz, yaralılarımız için. Sevincimiz de ilk defa bu milletin bir darbeye karşı zaferinin, muvaffakiyetinin sevinci. Bu sevinci yaşamakta da haklıyız” dedi.
“BU MİLLET REHBERİNİ, LİDERİNİ, KILAVUZUNU, BAŞBUĞUNU BULDUĞU ZAMAN ÖNÜNDE DURACAK HİÇBİR ENGEL YOK”
Türkiye’de daha önce yaşanan darbeleri de örnek veren ve o darbelerde milletin meydanlara inmeyip te 15 Temmuz’da meydanlara niye indiğini yorumlayan Işılak, “15 Temmuz 2016’da 5-6 saatin içinde bu millet darbeyi püskürttü, darbecileri yerin dibine soktu. Bayrak aynı, millet aynı millet. Bu sefer niye meydanlardaydı? Millet aynı millette lider farklı lider. Millet aynı imanda, aynı itikatta ama bir lider değişince çok değişiyor, bir rehber değişince çok şey değişiyor. Demek ki bu millet rehberini, liderini, kılavuzunu, başbuğunu bulduğu zaman önünde duracak hiçbir engel yok” diye konuştu.
“BİR CÜMLEYLE 78 MİLYONU AYAĞA KALDIRAN BİR LİDER, YARIN VAKTİ GELDİĞİNDE HAYDİ ÜMMET DEDİĞİNDE 1,5 MİLYAR MÜSLÜMAN MEYDANLARA DÖKÜLÜRSE BİZ NE YAPACAĞIZ DİYORLAR”
Darbe girişiminin ardından dünyanın en modern ülkelerinin tavırlarını eleştiren Işılak, “Hala bir heyet göndermediler TBMM’ye. Bırakın bilgi almayı, taziyeye gelmeyi, heyet göndermeyi Almanya Köln’de darbeye karşı demokrasi mitinginde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan telekonferansla alana bağlanacaktı bir gecede Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal ettirdiler. Cumhurbaşkanımızın sesine bile adamların tahammülü yok. Paris’te tüm dünya liderleri terör olayı sonucu yürümüştü. Bu darbeci teröristler Türkiye’de 240’ya yakın insanımızı şehit ettiler, 2 binden fazla yaralı var Avrupa’dan bir kişi gelmiyor. Bu çifte standardın sebebi nedir? Bir cümleyle 78 milyonu ayağa kaldıran bir lider, yarın vakti geldiğinde haydi ümmet dediğinde 1,5 milyar Müslüman meydanlara dökülürse biz ne yapacağız diyorlar”
“KÜFÜR DİLE GELSE ‘BENİ BU HAİNLERE KARŞI KULLANMAYIN’ DER”
Her şeye rağmen metanetin korunması gerektiğini, küfür ve hakaret edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Işılak, “Ama bunların bütün pisliklerini ortaya koyacağız. Çünkü hiçbir küfür bunların alçaklığına, şerefsizliğine karşı çıkmaz. Küfür dile gelse ‘beni bu hainlere karşı kullanmayın’ der. Onun için biz bunların bütün kirli çamaşırlarını ortaya çıkarmaya, hala bunlara kanan kardeşlerimiz varsa onları uyarmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Programını “Recep Tayyip Erdoğan” parçasıyla sonlandıran ve alanda bulunan herkesin elinde Türk bayrağıyla ayakta eşlik ettiği parçanın ardından Işılak’a Vali Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından hediye takdimi gerçekleştirildi.
Işılak’ın sahneden ayrılmasının ardından Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından alanda bulunan tüm vatandaşlara Demokrasi Mitingine katıldıkları için teşekkür belgesi takdim edildi.
Etkinlik sırasında alanda bulunan vatandaşların taşıdığı "Hakimiyet Allah’ın, irade Biiznillah halkın, söz meydanların", "Fetö artık bu dünya sana DAR-BE", "Üst aklın aklını almaya geldik", “İncilik kapatılsın, büyük şeytan kovulsun” yazılı pankartlar dikkat çekti.
Program şiirlerin seslendirilmesi ve diğer etkinliklerle devam etti.